Canon 5DmII podstawy obróbki i montażu
Witam forumowiczów.
W temacie filmowania jestem zielony, aczkolwiek w fotografii mam już jakieś doświadczenie mam też kilka obiektywów stałek.
Proszę zatem o wyrozumiałość.
Ostatnio nabyłem upragnionego (używanego)5DmII
chciałbym aby ktoś polecił mi jakiś program edycyjny do montowania plików MOV i tworzenia płyt lub plików Full HD
Dziękuję za odpowiedź.
Odp: Canon 5DmII podstawy obróbki i montażu
Cytat:
Zamieszczone przez
Kolekcjoner
Sony vegas.
tylko Sony Vegas? Może coś łatwiejszego?.
Cytat:
Zamieszczone przez
Kolekcjoner
Sony vegas.
A która wersja?
z łatwiejszych to systemowy movie maker :D ale to troche tak jakbyś chciał rawy wołać w paint'cie ;)
jeżeli pracujesz na macu to final cut pro X jest jednym z lepszych programów ( dla mnie naj ) a przy tym interfejs jest bardzo przyjazny dla laików
Edius Neo, ja używam. Większość programów do montażu można zainstalować w wersji trial, pobawić się i wybrać ten który ci odpowiada. To najlepsza metoda.
Cytat:
Zamieszczone przez
Pypel
A która wersja?
Choćby 12-ka. Megamożliwości w stosunku do ceny.
Cytat:
Zamieszczone przez
szuriam
Edius Neo, ja używam. Większość programów do montażu można zainstalować w wersji trial, pobawić się i wybrać ten który ci odpowiada. To najlepsza metoda.
Dokładnie - myślę że to najlepszy sposób.
Dziękuję za odpowiedzi:lol:
Nic darmowego nie upatrzyliście może ? Szukam coś co pozwoli 3-5 teledysków na rok skręcić.
Z darmowych polecam VirtualDub do poprawy kolorystyk, ostrościi itp. a do klejenia lightworks, pinnacle, lub videospin. Pobierz przetestuj i zostaw najlepszy. :-)
Najlepszy chyba jest Lightworks. Aby otrzymać darmową wersję wystarczy się zarejestrować.
http://www.lwks.com/index.php?option...=45&Itemid=184