Witam, przymierzam sie do zakupu jakiegos szerszego szkla od ogniskowej 24mm do 30mm pod ff. Obiektywu bede uzywal do fotografi slubnej a takze do krajobrazu. Pieniadze jakie chce przeznaczyc to max 2500zl. Mozecie mi cos sensownego doradzic?
Wersja do druku
Witam, przymierzam sie do zakupu jakiegos szerszego szkla od ogniskowej 24mm do 30mm pod ff. Obiektywu bede uzywal do fotografi slubnej a takze do krajobrazu. Pieniadze jakie chce przeznaczyc to max 2500zl. Mozecie mi cos sensownego doradzic?
28 1.8? chyba alternatyw brak
Rozpoczyna się temat wałkowany już "milion" razy..., ale co mi tam jak się bawić to na całego...;)
Sigma 20mm f1.8 chyba alternatywy brak...:)
Zakładasz temat, a to samo piszesz w tym wątku - http://www.canon-board.info/dla-pocz...3/index13.html
Po co ?!?!
No tom sie dowiedzial samych konkretow..:) o istnieniu tych obiektywow to i ja wiem.
elo, podepnę się..
szukam szukam i chyba nie ma małych, lekkich stałek pod FF z zakresu 14-20?... np. jakaś stałka 17/2.8, albo nawet f4?
Szykują mi się w tym roku generalne zmiany w sprzęcie. 5D -> 6D, T.70-300 -> T.28-300, Sigma 12-24 -> no właśnie co.. chciałem coś małego poręcznego ale chyba nie ma alternatywy? odkąd mam 40tkę zauważyłem, że odchodzę powoli od utlraszerokości, tylko od czasu do czasu korzystam, a jak sigmą robię na 24 to i tak zwykle potem cropuję. Aczkolwiek nie chciałbym zupełnie rezygnować z zakresu poniżej 28mm.
kup samyanga 14mm - na klika kadrów jak znalazł.