-
Dym - jak zrobić?
Hej,
Czy zna ktoś sposób jak zrobić dym nieszkodliwy dla zdrowia (cobym zdążył zrobić zdjęcie zanim padnę :lol:)? Nie musi być bardzo gęsty, ważne, by przez jakiś czas utrzymywał się w powietrzu. I od razu zaznaczam, że nie interesuje mnie wytwornica dymu, bo zdjęcia będę robić raczej w terenie, nawet w pomieszczeniach. Fajnie jakby to była jakaś mieszanina chemiczna, że otwieram woreczek, podpalam i mam. No... albo coś bardziej bezpieczniejszego. Oczywiście pomysły typu raca, świeca dymna itp. odpadają, bo dymu ma być nie wiele.
Pzdr
-
Odp: Dym - jak zrobić?
To chyba ognisko zostaje ;).
-
rozejrzyj się za ciekłym azotem ;)
-
Łk 11, 9-10: Proście, a będzie wam dane; szukajcie, a znajdziecie; kołaczcie, a otworzą wam. Każdy bowiem, kto prosi, otrzymuje; kto szuka, znajduje; a kołaczącemu otworzą...
Jak zrobić maszynę do dymu w prosty sposób - Spryciarze.pl
-
Cytat:
Zamieszczone przez
jacek_73
Dzięki Ci ;)
-
Saletra potasowa i cukier jako katalizator albo piłeczka od ping ponga drobno pokruszona umieszczona w pudełeczku po zapałkach. Podpalić i zamknąć.
-
Z saletrą potasową i cukrem już się bawiłem. Problem jest taki, że to wytwarza duży ogień. A piłeczki od ping ponga jeszcze nie próbowałem, ale podobno daje dość mało dymu. Spróbuję ten sposób z gliceryną.
-
Możesz też podgrzać płyn do dymownicy (kupisz w każdym sklepie ze sprzętem estradowym).
-
no piłeczka pingpongowa to akurat bardzo zdrowy dym :D
-