Co wybrać 7D / 60D / a może 50D
Witam
Bardzo bym prosił o pomoc w wyborze body .
Zacznę może do czego służyć sprzęt będzie , przede wszystkim przyroda ( ptaki , krajobraz ) ale w niedalekiej przyszłości jak wszystko dobrze się ułoży to własna działalność fotograficzna ( fotografia portretowa , imprezy ,wesela ) takie są założenia :)
Obecnie pstryka 500D ogólnie wszystko ok ale jest bardzo głośny jak karabin maszynowy , straszy ptaki !!!
Po przeczytaniu testów na OPTYCZNE.pl mam dylemat jakie body , myślałem i nawet się już napaliłem na 7D jest pancerny !!
Ale matryca z tego co widziałem i czytałem szumi , i tutaj mam rozterki co robić ?
60D nie mam zdania na temat tego body .
50D sprawdzona konstrukcja ale już troszkę stara
Bardzo bym chciał poznać opinię kogoś kto się zawodowo lub profesjonalnie zajmuje fotografią miał sprzęt w ręce i nim pracował .
Pozdrawiam
Odp: Co wybrać 7D / 60D / a może 50D
Patrząc na Twoje cele, założenia i plany - używany 5D mark II. :)
Pełna klatka trzeba to rozważyć poważnie .
Ale może jeszcze ktoś coś napisze .
Dzięki i pozdrawiam
Poziomy szumów między 60d a 7d będą bardzo zbliżone. Podobno jest pancerny ale ktoś się tutaj chyba skarżył że 7d mu padło po lekkim krótkim deszczyku. 5d II może nie bo dzięki cropowi będzie miał dodatkowe "zbliżenie" na obiektywach a przy fotografii ptaków chyba o to chodzi. A jeśli potem będą wesela to kupi 5d II i będzie miał zapas=60d.
Znalazłem taki test 7D na necie zobaczcie to w całości co koleś wyprawia z tym body ja jestem w szoku
Canon 7D - Hardcore Durability Test - YouTube
Cytat:
Zamieszczone przez
darr33
ale miazga, lol :D oglądałem i nie mogłem uwierzyć co ten typ robi z typ biednym aparatem :D
Cytat:
Zamieszczone przez
darr33
przede wszystkim przyroda ( ptaki , krajobraz ) ale w niedalekiej przyszłości jak wszystko dobrze się ułoży to własna działalność fotograficzna ( fotografia portretowa , imprezy ,wesela ) takie są założenia :)
jeżeli przyroda ( ptaki , krajobraz ) to 7D jeżeli fotografia portretowa , imprezy ,wesela to żaden z wymienionych tylko jakiś FF.
Cytat:
Zamieszczone przez
darr33
Obecnie pstryka 500D ogólnie wszystko ok ale jest bardzo głośny jak karabin maszynowy
5D II jest głośniejszy ;)
Cytat:
Zamieszczone przez
komer34
5d II może nie bo dzięki cropowi będzie miał dodatkowe "zbliżenie" na obiektywach a przy fotografii ptaków chyba o to chodzi
se wykadruje w InfarView i będzie miał zdjęcie jak z 7d 8-)