[akustyk] z podrozy po swiecie
dawno nic nie pokazywalem publicznie, a ze mi sie trafila ladna pogoda w ladnym miejscu...
Dolina Ahry, takiej rzeczki w zachodnich Niemczech (Ahr (dopływ Renu) ), slynaca ze zrodelek termalnych ale tez, przede wszystkim, ze znakomitego klimatu do uprawy winorosli.
w pazdzierniku jest to raj dla wedrowcow i koneserow Spatburgundera, ale rowniez fotografow ;)
1. tuz przed wschodem slonca...
2. tuz po...
3. raniutko
4. kosciol. pod wezwaniem Jana Nepomucena, jak chyba wszystkie w parafiach winiarskich
5. patchwork
6. sloneczko wyszlo
7. dwunastka ze sternikiem (nawiasem mowiac - nasi krajanie)
8. material na Rieslinga
9. bokeh
10. dolinka po poludniu
Odp: [akustyk] winko sie robi
Cytat:
Zamieszczone przez
akustyk
7. dwunastka ze sternikiem (nawiasem mowiac - nasi krajanie)
O! To Holendry też jeżdżą na winobranie?
Ładne, ale mam lekkie subiektywne wrażenie o nieco za mocnej saturacji. Podciągałeś kolory?
niespecjalnie. picture style Landscape albo moj wlasny i tyle. reszta to elzbietowe kolory plus na niektorych zdjeciach filtry modyfikujace kolory (Redhancer - #3, #5, #7; ocieplajacy 81B - #4) wzglednie po prostu polar i/lub polowki...
Cytat:
Zamieszczone przez
tryton
Ładne, ale mam lekkie subiektywne wrażenie o nieco za mocnej saturacji. Podciągałeś kolory?
Cytat:
Zamieszczone przez
akustyk
niespecjalnie. picture style Landscape albo moj wlasny i tyle. reszta to elzbietowe kolory plus na niektorych zdjeciach filtry modyfikujace kolory (Redhancer - #3, #5, #7; ocieplajacy 81B - #4) wzglednie po prostu polar i/lub polowki...
Czyli podciągałeś. ;) Na mój gust to nie robi krzywdy tym fotografiom, raczej wyciska z nich ..soki ;)
Jak kartki z dalekiej podróży - piękne i takie nierealne.
Cytat:
Zamieszczone przez
Kuba1
...raczej wyciska z nich ..soki ;)
Właśnie soki :) Szczepan śpiewał (dawno już temu), że mężczyźni to jednak wolą bez soku...
Cytat:
Zamieszczone przez
Kuba1
Czyli podciągałeś. ;)
czyli podciagalem, jesli uznac, ze wszystko inne niz profil kolorow Neutral i goly obiektyw to podciaganie ;)
poniekad parametry wywolywania sa w calosci w exif-ach, wiec mozna sobie poczytac.
Aha, bo nie napisałem przez to wszystko, że wybieram 5, 8, 10.
Świetne zdjęcia , byłem tam kiedyś , z 10 lat temu jak nie więcej ... piękna okolica , dużo bym dał żeby tam wrócić z aparatem :)
bardzo bardzo!
ale, że to niby ów wstrętny 24-105 ??? czy raczej 70-300 ???