POMOCY wychodzą czerwone zdjęcia
Witam!!!
Dzisiaj testowałem nowy obiektyw TamronSP-70-300mmF/4-5.6DiVCUSD i to jeden z owoców
Imageshack - img0034ua.jpg
Nie wiem dlaczego cos takiego wychodzi,były tam zielone drzewa a wyszły czerwone.Nie wiem czy jest coś nie tak z obiektywem może potrzebna jakaś kalibracja?
Odp: POMOCY wychodzą czerwone zdjęcia
Możesz troszkę bardziej przybliżyć swój problem, bo - przepraszam - nie rozumiem.
Właśnie edytowałem i poprawiłem
--- Kolejny post ---
Zdjęcia powychodziły jakby były robione ma marsie-drzewa czerwone,piach czerwony ogólnie wszystko czerwone
Może masz coś w stylach w aparacie pomieszane i np. zielony masz wyłączony?
e tam, powiedz że taki był zamysł twórczy i po kłopocie, zdjęć "tak chciałem" widziałem już setki takie tłumaczenie prawie zawsze działa.
Chciałbym się dowiedzieć czy cos może być nie tak z obiektywem że to on jest winowajcą
Wszystko ok. Jest jesień.
Jeśli chcesz sprawdzić jak obiektyw oddaje barwy,sfotografuj wzorzec.
[Możesz skorzystać z kolorowych przedmiotów,tkanin które masz w domu i wtedy porównuj.]
Jeśli chcesz pożartować to nie ten dział,ostrzegam.
Jak wyżej Kolega napisał. Niebo wygląda ok. Jesień mamy człowieku :D Lepiej zrób zdjęcie jakiemuś modelowi, wtedy oceń czy jest dobrze, ustaw style i WB na neutralne/auto i próbuj. Moim zdaniem będzie wszystko oki!
raczej wątpię aby kolorystycznie na powyższym zdjęciu było ok ale bardzo łatwo to sprawdzić, ustaw aparat na neutral i powtórz albo najlepiej podczep inne szkiełko lub inne body do podejrzanego szkła