Odp: Fotoalbum vs Fotoksiążka
Nie mam pojęcia gdzie zamawiasz, ale fotoksiążka na offsecie to genialna sprawa, choć fotoalbum też jest fajniutki :)
Dla mnie zdjęcia na papierze fotograficznym (obojętne czy błyszczącym czy matowym) wklejone na kartach albumu (bo tak sobie album wyobrażam) to coś niedoścignionego przez te same obrazy ale wydrukowane na stronach jak w książce. Coćby nawet oprawnej w byczą skórę. Klimatu albumu (takiego jak opisałem) nie zastąpi żadna książka. Ale to moje zdanie.
I jak najbardziej podpisuję się pod słowami arturs'a: Za parę/naście/dziesiąt lat nikt nie będzie pamiętał o czasie oczekiwania czy cenie
Wydaje mi się, że album jest atrakcyjniejszy. Poza tym ostatnio słyszałem opinię ludzi, który jakby potwierdzają tą tezę, że to jest ponadczasowe.
Cytat:
Zamieszczone przez
Olka i Jacek
Dla mnie zdjęcia na papierze fotograficznym (obojętne czy błyszczącym czy matowym) wklejone na kartach albumu (bo tak sobie album wyobrażam) to coś niedoścignionego przez te same obrazy ale wydrukowane na stronach jak w książce.[/I]
Album mogę zrobić też na przylepcach jak opisujesz ale tutaj porównać chcę .
Fotoalbum -dwie sąsiadujące strony wykonane są z jednego arkusza papieru, tworząc dużą, jednolitą i całkowicie płaską po rozłożeniu powierzchnie o wielkości dwóch kartek jej gramatura to 800 .
Fotoksiążka -pojedyncze kartki są sklejone wzdłuż jednego brzegu gramatura to 360 -400 .
Cytat:
Zamieszczone przez
dulak
Nie mam pojęcia gdzie zamawiasz, ale fotoksiążka na offsecie to genialna sprawa...
I prawdopodobnie dosyć kosztowna, no chyba że nakład jest stosowny.
a ja lubię fotoksiążki :)
OK, ale klasycznym albumem za nic w świecie nie zbudujesz klimatu jak fotoalbumem czy fotoksiążką, nie ma bata. A fotoksiążka na offsecie to już w ogóle odjazd w inną rzeczywistość niemal.
Cytat:
Zamieszczone przez
dulak
OK, ale klasycznym albumem za nic w świecie nie zbudujesz klimatu jak fotoalbumem czy fotoksiążką, nie ma bata. A fotoksiążka na offsecie to już w ogóle odjazd w inną rzeczywistość niemal.
Chyba na odwrót - to fotoksiążką nigdy nie będzie miała takiego klimatu jak album ....