Mam nadzieję, że nie było, bo nie widzę w dziale 'obiektywy':
Samyang T-S 24mm 1:3.5 ED AS UMC
Samyang T-S 24 mm 1:3.5 ED AS UMC - nowy obiektyw tilt-shift - Optyczne.pl
Wersja do druku
Mam nadzieję, że nie było, bo nie widzę w dziale 'obiektywy':
Samyang T-S 24mm 1:3.5 ED AS UMC
Samyang T-S 24 mm 1:3.5 ED AS UMC - nowy obiektyw tilt-shift - Optyczne.pl
Gruuuubo... Cenowo pewnie z 3 max 4 000,- tak na oko obstawiam naszych polskich złotych.
czy to komuś będzie tak naprawdę potrzebne..? Przecież obiektyw TiltShift można zrobić samemu...
Samemu, taaa, z jakością gorszą od lensbaby..
to teraz pytanko jaka cena
Nie ma obrotu tiltu niezależnie od przesuwu. Szkoda.
--- Kolejny post ---
Podoba mi się komentarz na Optycznych, cytuję "Ale T-S to tak jak rybie oko,bardziej obiektyw efektowy niż do użytku codzienniego chociaż jak kto lubi.." :-D
Ano - teraz każdy temat można zrobić właściwie każdym szkłem - często właśnie dla efekciarstwa a nie podkreślenia treści. Ale zastosowanie T-S np w fotografii reportażowej jest imo fajne.
Samyang optycznie myślę że nie zawiedzie, jak cenę skalkulują do 5k to będzie hit ;-)
Hit to będzie przy 3 tysiączkach, przy pięciu to już wole dołożyć tysiączka do używki Canona
5k to IMO cena nierealna. 3000, no może 3500 max. Może być cenowo porównywany wyłącznie do 24 TS mkI, bo mkII ma pokłon niezależny od przesuwu.
I to może być hit.
Ciekawe optycznie szkła Samyanga z trudem zdobywały popularność wskutek braku AF, ale szkło typu TS z definicji nie ma AF, a więc koreański producent może walczyć z konkurencją na równych prawach.
Szkoda mi wydać osiem i pół kawałka na szkło TS24 Canona, ale Samyanga kupię chyba na pewno. :)
Jeśli Cichy napisze pozytywną recenzję, to chyba zapiszę się w kolejkę po to szkło.
Pozdrówka