[Dzida] Moje Portreciki ;)
Cześć :)
Zakładam tutaj swój wątek gdzie będę wrzucał swoje wypociny z sesji ;)
na dobry początek wrzucam pare z Sesji z Justyną ;)
zapraszam do oglądania i komentowania ;)
Bardzo mi zależy na konstruktywnej krytyce - co się wam nie widzi w zdjęciu itp ;)
i Z góry Dziękuję za zaangażowanie w temat ;)
1.
2.
3.
4.
5.
Odp: [Dzida]Moje Portreciki ;)
1 - znowuu :( ?? to jaki mam dac ehrmm....:roll:
2 - bylo to sprawdzane na dwoch...na MAcu i na skalibrowanym NEC-u i wydaje mi sie ze jest git, a bynajmniej taki cel chcialem :P
3 - Tak bylo wklejane specjalnie- taki byl zamierzony efekt zainspirowany pracami pewnego kozaka ;) :) od ktoreg sie ucze ;)
Odp: [Dzida]Moje Portreciki ;)
Bardzo pozytywny odbiór zdjęć.
Mnie najbardziej podchodzi zdjęcie nr 4 (tylko ten prawy dolny narożnik trochę psuje całość). Natomiast najsłabiej odbieram 5. Wydaje mi się, że trochę przekombinowałeś z tym łączeniem dwóch zdjęć - rzuca się w oczy to doklejanie. Może gdyby bardziej dopasować kolorystycznie zdjęcie z modelką do tła byłoby lepiej.
P.S. W Wadowicach masz studio?
A i skąd taką modelkę wytrzasnąłeś? - ma potencjał.
Odp: [Dzida] Moje Portreciki ;)
No i pieknie w 4 - nie zwrocilem w ogole na to uwagi a jest to kolano ;)
co do 5. kombinowalem wlasnie i nie moglem bardziej juz dopaswoac kolorow...lub jeszcze nie umiem ale pracuje nad tym :D
Tak w Wadowicach mam studio :P - ahaha :P - W mieszkaniu to robilem ;) wiec kazdy ma takie studio ;)
w pokoju 5x3m okolo :P - ktos kiedys powiedzial masz 4 sciany masz pokoj to masz i studio :P
i wlasnie tak sobie organizuje wszystko ;)
Modelka - moja bardzo dobra kolezanka ;) :) i fakt potencjał ma ;)
niebawem dorzuce kolejną jej sesje to zoabczysz dokładniej ;)
Pozdroo ;)
--- Kolejny post ---
"5. Obowiązkowe jest tytułowanie wątków. Tytuł musi być dwuczłonowy:
- pierwszy człon: nick użytkownika, podany w nawiasie kwadratowym ( [Nick] )
- drugi człon: krótkie określenie zawartości, czyli opis zdjęć, w jednym lub kilku słowach."
Okej juz czaje baze ;) zapoznalem sie z Regulaminem :P
Dzieki za wyrozumialosć ;)
Cytat:
Zamieszczone przez
Merde
1. Tytuł wątku niezgodny z zasadami. Zaraz poprawię, na przyszłość jednak nie będę tak wyrozumiały :mrgreen:
2. Trochę za dużo magenty - masz coś nie tak z monitorem?
3. Ostatnie zdjęcie aż kłuje w oczy wklejka.
Tak przypuszczałem że jest to kolano, ale w tej kompozycji wydaje się jakbyś tam celowo wyciął kawałek zdjęcia.
Rzeczywiście, jak zauważył Merde, zdjęcie na moim monitorze też zalatują magentą - ale skoro taki był zamierzony efekt to nie mam pytań.
To mamy do siebie blisko ;) i okazuje się, że mała Zuzia, a raczej jej mama to nasz wspólny znajomy.
Pozdrawiam
Takie wklejanie jak na ostatnim jest zueeee!
To jakie jest dobreee ;) i gdzie są kanony dobrego i złego wklejania ;) ??
Podaj przykład - i zerknij na niejakiego Joela Grimsa - to obecnie od niego się uczę ;)
Cytat:
Zamieszczone przez
qbar
Takie wklejanie jak na ostatnim jest zueeee!
--- Kolejny post ---
No proszę jaki ten świat mały ;)
Ja już w Wadowicach nie mieszkam - ale jak widać zjawiam się tam czasami ;)
Pzdr. ;)
Cytat:
Zamieszczone przez
simarik
Tak przypuszczałem że jest to kolano, ale w tej kompozycji wydaje się jakbyś tam celowo wyciął kawałek zdjęcia.
Rzeczywiście, jak zauważył Merde, zdjęcie na moim monitorze też zalatują magentą - ale skoro taki był zamierzony efekt to nie mam pytań.
To mamy do siebie blisko ;) i okazuje się, że mała Zuzia, a raczej jej mama to nasz wspólny znajomy.
Pozdrawiam
Co by się wam nie nudziło dorzucam kolejne pstryki ;)
jak te się widzą :) ??
Pomysł z ośmiornicą był zwariowany ale się opłacało ;)
6.
7.
8.
Cytat:
Zamieszczone przez
Dzida
To jakie jest dobreee ;) i gdzie są kanony dobrego i złego wklejania ;) ??
Podaj przykład - i zerknij na niejakiego Joela Grimsa - to obecnie od niego się uczę ;)
No moim skromnym zdaniem takie wklejanie jak na zdjęciu nr 5 zawsze jest złe:oops: Problem polega na tym, że na stronie Grimes'a ja nie widzę żadnych zdjęć które byłyby wykonane w takiej technice jak nr 5. Ja na 5, tak samo jak Merde widzę dwie połączone dosyć nieporadnie warstwy w PSie i tyle. Grimes tak nie robi:|