Jak i czym robić takie zdjęcia
Odp: Jak i czym robić takie zdjęcia
żeby to było takie proste, zmienić obiektyw i już się jest lepszym fotografem.
Zdjęcia poprawne "zrobione", myslę że jak dobrze naświetlisz, doswietlisz i podłubiesz w PSie to jesteś w stanie zrobić zrobić podobne swoim sprzetem.
Dziękuję za odpowiedz. Naprawdę myślisz, że moim sprzętem da się zrobić takie zdjęcia? Moje nawet przy świetle dziennym nie są w połowie tak dobre jak te przedstawione powyżej dlatego postanowiłem zapytać prawdziwych fachowców.
Wydawało mi się, że te foty robione są pełną klatka ale mogę się mylić.
Pewnie, że się da. :) W zamkniętych pomieszczeniach (klubach) przydać się może zewnętrzna lampa. No i wcale nie musisz za każdym razem krzywo kadrować. :P
W tym klubie są porozstawiane lampy. Do tego zdjęcia mają poprawiony kontrast i ostrość. Twój aparat jest 100% w stanie zrobić takie zdjęcia z odpowiednim fotografem ;)
Co w tych zdjęciach nadzwyczajnego? Normalnie strzelone fotki. Wystarczy jedynie trochę wiedzy i doświadczenia, spokojnie do ogarnięcia sprzętem który masz i prawie każdym innym ;).
Cytat:
Zamieszczone przez
Matsil
Co w tych zdjęciach nadzwyczajnego? Normalnie strzelone fotki. Wystarczy jedynie trochę wiedzy i doświadczenia, spokojnie do ogarnięcia sprzętem który masz i prawie każdym innym ;).
Dokładnie. Według mnie to 50d do tego typu fotek jest więcej niż wystarczające. Pomyśl o tamronie 17-50 2.8.
bosz jak mnie draznia przekrzywione kadry.
dziecinada.
te zdjecia co pokazales to w miare asny obiektyw, umiejetne swiecenie lampa blyskowa, troche podkrecenie kontrastow i WB w lightroom badz photoshop.
Dołóż 85 1,8 i bedziesz miał lepsze w końcu trzeba się rozwijać ;)
Ogólnie nic nieziemskiego w tych zdjęciach nie ma. Sekret większości z tych zdjęć polega na dobrym oświetleniu sceny pod kątem miękkim światłem i podboostowaniem kolorów i clarity.