-
EOS 650D - lustrzanka z nowym AF
-
IMHO ekran dotykowy to zbędny bajer.
Fajnie, że podnieśli liczbę zdjęć seryjnych.
Ale najbardziej jestem ciekaw AF. Jeśli się okaże, że AF to będzie nowa jakość, to może to być całkiem przyjemny sprzęcik dla amatora :)
-
-
dotykowy ekran jest ok, filtry artystyczne to jest to - artystów przybędzie i będzie trzeba te wszystkie wypociny oglądać :) nigdzie nie widzę HDRa z ręki i jednej klatki to byłby przebój - jeśli nie ma to niedoszli artyści kupią sony.
-
Zła wiadomość jest taka, że prawdopodobnie ze względu na AF w video wyleciał ze specyfikacji crop 3x (1920 x 1080) ze środka kadru...
Poza tym specyfikacja jest super, Canon spokojnie mógłby włożyć to w większą obudowę i sprzedawać znacznie drożej jako 70d. Z dalszymi komentarzami wstrzymam się do momentu, gdy zobaczę jak to wszystko działa w praktyce. Niestety, sample ISO 800/1600/3200 nie są zbyt optymistyczne, ale to egzemplarz przedprodukcyjny (dpreview).
-
Cytat:
Zamieszczone przez
michael_key
Ciekawe co to za AF :-D
Pewnie wyjęty z xxD.
-
Cytat:
Zamieszczone przez
michael_key
Ciekawe co to za AF :-D
Cytat:
Zamieszczone przez
Kwapiszon
Pewnie wyjęty z xxD.
Nie ten AF - ten drugi ;)
-
Cytat:
Zamieszczone przez
jotes25
Zła wiadomość jest taka, że prawdopodobnie ze względu na AF w video wyleciał ze specyfikacji crop 3x (1920 x 1080) ze środka kadru...
Mam nadzieję, że nie. Szkoda by było.
-
Ale sobie narobiłem smaku a mam 600D - aż się zastanawiam czy nie sprzedać i nie kupić 650D. Jest ewolucja i ma to czego powiedzmy brakowało mi albo brakuje w 600D. Ale na razie tyle czekam na sample i af w praktyce.
-
Przymierzam się do 650d. Mam ciśnienie na małą wypasioną lustrzankę. Zapowiada się nieźle. Kombinuję nad elastycznym zestawem. Zestaw mini czyli 650d + stałeczka, przykładowo nowy naleśniczek. Zestaw cięższy 650d + grip + Ef-s 17-55/2.8 Szkoda, że nic nie wspominają o regulacji AF-a w puszcze ale cóż, ideałów nie ma.