Jaką kartę pamięci polecacie głównymi warunkami są inna firma niż sandisk, porządnie wykonana.
Wersja do druku
Jaką kartę pamięci polecacie głównymi warunkami są inna firma niż sandisk, porządnie wykonana.
Brak. Sandisk najlepszy! :F A tak na serio co Ci w nim nie pasuje?
Mam Sandiska Extreme III 4GB i startuje w ułamku sekundy (50D). Z Kingstonem 8GB jest gorzej, przez 1-2 sekundy świeci się czerwona dioda i dopiero startuje.
Na Twoim miejscu kupiłbym Lexara
Sandisk jest super z tym, że dziewczyna także fotografuje. Mamy łącznie 5 kart Sandisk'a w tym u niej 5 u mnie 0 a chciałem dzisiaj wyjść na spacer...
Kingoston'a to i ja odradzam jeden mi gubił pliki ;)
Masz jakieś doświadczenia z Lexar'em?
Doświadczeń osobistych z nim nie mam. Znajomi mają i chwalą.
Nadal nie rozumiem Twojego problemu z sandiskiem. Zabierz dziewczynie 2 karty i po problemie.
Wiesz co o to chodzi, że ok zabiorę mimo to potem jakimś dziwnym trafem wszystkie znów są u niej... Jeśli kupię sobie inną firmę to na pierwszy rzut oka będę widział która moja i temat zakończy się bez sprzeczek("na którejś są moje zdjęcia") i tym podobnych.
wolno.
drogo.
?
starczy?
mam Transcenda 400x, Lexara 300x, Lexara 200x, Preteka 233x i PQI 150x. wszystko dziala o niebo lepiej od Sandiska Ultra II (w sensie zgrywania na kompa czy image tank), a kosztowalo mniej niz ten SanDisk. stad tez moje pytanie: dlaczego w ogole rzucac sie na SanDiska, jesli to jest drogie a jakosciowo dziadostwo?
za cene Extreme to mozna kupic 2 ekwiwalentnte karty Transcenda czy Adata. pod wzgledem pojemnosci i predkosci. rowniez niezawodnosci...
mialem dawno temu Leksary 8x i 12x (w pojemnosciach 16MB i 128MB - tu jest literka M, nie G!), teraz mam dwa 8GB (jeden UDMA 300x i jeden Premium 200x). nigdy nie mialem z nimi problemow. oba nowe szybko sie zgrywaja w czytniku i nigdy nie przyspozyly zadnych problemow w uzytkowaniu.
rowniez problemow nie mialem nigdy z Pretekiem, PQI (mialem lacznie 4 karty), Kingstonem, Transcendem...
kup sobie jakies naklejki kolorowe i naklej na swoje karty. albo alternatywnie: zerwij naklejki ze swoich, bedzie latwo odroznic.
Lexara tyle, że ja tu widzę bardziej problem psychologiczny niż techniczny ;).
Akustyk - moim zdaniem mocno przesadzasz pisząc o Sandisku - dziadostwo.
nie no, warunek konieczny spelnia - zdjec nie gubi. ale patrzac na relacje szybkosci do ceny to SanDisk jest mocno ponizej innych marek...
z drugiej strony - mam Ultre 15MB/s. jest to tak sakramencko cienka karta pod wzgledem wydajnosci, ze nawet przy PQI 150x to jest wstyd, o szybszych kartach nie wspominam...