Czy 5d będzie obsługiwał karty 32GB ? Czy są jakieś ograniczenia co do używania określonych kart, czy też każda będzie działać bezproblemowo ?
Wersja do druku
Czy 5d będzie obsługiwał karty 32GB ? Czy są jakieś ograniczenia co do używania określonych kart, czy też każda będzie działać bezproblemowo ?
Potrzebny jest najnowszy firmware i jak jest to bez problemu (mi obsługuje 16 GB Więc pewnie i 32 bez problemu :))
nawet jeśli 32 będzie "chodziła", to lepiej miec 2x 16GB lub jeszcze mniejsze
Ale pytanie czy będzie chodziła 32 GB. Moim zdaniem lepiej mieć 2x32 GB niż 2x16 GB. Ale to tylko moje zdanie. :-D
no bardzo smieszne, chciałem cos doradzic ("starą" piątke miałem juz dośc dawno temu, i nigdy az tak dużych kart nie używałem, zakładam że powinny działac) ale skoro podchodzisz z tak "swoistym poczuciem humoru", do tego co napisałem to wiecej juz nic nie napiszę. powodzenia na forum:twisted:
32 GB będzie działało, tu masz link do strony SanDiska gdzie możesz sprawdzić kompatybilność ich kart, wystarczy wskazać model aparatu http://pct1.sandisk.com/DeviceList.a...=7&hdnSiteID=1
Ja przepraszam bardzo, że zapytam, ale... co w tym śmiesznego???
Chłopak pyta o kompatybilność karty 32GB, a Ty mu "wyjeżdżasz" z 16-ką...
A to czy będzie miał jedną, dwie czy pięć kart 32GB, to już jego "konik", prawda???
Miałem podobne teksty, jak lata wstecz kupowałem 8GB... :roll:
Pozdrówka!
ja do 5D mam tylko karty po 4GB większych nie potrzebuje :)
Każdy ma inne potrzeby. Często jednak nie docenia się rad innych użytkowników. To co na początku wydaje się dobrym pomysłem (32GB) , okazuje się błędem. Karty CF są narażone na uraz mechaniczny, tzn że przy wyciąganiu z aparatu czy innych czynnościach, nie wolno wywierać nacisk na ścianki, tylko na boki karty. Dlatego, że łatwo uszkodzic elektronikę.