Pytanie, czy ktoś próbował takiego połączenia ? Czy ten nissin jest kompatybilny z analogowymi korpusami typu 300v ?
Wersja do druku
Pytanie, czy ktoś próbował takiego połączenia ? Czy ten nissin jest kompatybilny z analogowymi korpusami typu 300v ?
Właśnie... Ja w ogóle jestem ciekaw, czy i jak współczesne flesze dedykowane producentów niezależnych współpracują z analogowymi EOSami? Nissiny, Sunpaki itp.?
Próbowałem coś znaleźć na ten temat w sieci, ale bezskutecznie.
Pzdr
Grzesiu
A czemu miałyby nie działać?
A czemu miałyby działać? ;)
Taki Sunpak, na przykład, w tabeli zgodności dla flesza PZ40X wymienia współpracujące z nim modele analogowe, a w przypadku nowszych PZ42X czy FZ30X nawet słowem się nie zająknięto o jakiejkolwiek możliwości ich współpracy z analogami. Może przypadek, może nie.
Pzdr
Grzesiu
Posiadam nissin Di 622 MkI, i z moim 3000N działa normalnie.
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
Jedyne co to troszkę ciaśniej wchodzi w sanki niż do 450D
O, dobrze wiedzieć! Czyli FEL też działa?
Pzdr
Grzesiu
Fajnie. Znaczy ,że Canon nie wprowadził jakiś znaczących zmian w sterowaniu zewnętrznymi lampami po przejściu na korpusy cyfrowe.
Ja mam canona 3 i nissin 622 i 866 i wszystko działa i body odczytuje kompensacje itp i hss też działa
A czemu miałby działać? To proste - bo to ten sam pomiar błysku, ten sam układ pinów... Z tego co mi wiadomo lampy zazwyczaj są kompatybilne wstecz, wyjątkiem są te do Sony (fuj) przez inne złącze. Wiem, że stare lampy nie zawsze działają z nowymi korpusami, ale to przecież w drugą stronę.
Nic dziwnego że producent już o tym nie wspomina, mało kto używa w dzisiejszym świecie analogów (rzecz jasna myślę tu o amatorskich korpusach 35mm).
:)