Parę fotek małej Elenki. Proszę o jakiekolwiek wskazówki które pomogą mi osiągnąć lepsze efekty, kadry, obróbka, światło....Każda sugestia mile widziana.
1.
2.
3.
4.
5.
6.
Wersja do druku
Parę fotek małej Elenki. Proszę o jakiekolwiek wskazówki które pomogą mi osiągnąć lepsze efekty, kadry, obróbka, światło....Każda sugestia mile widziana.
1.
2.
3.
4.
5.
6.
2 mi się podoba, w 5 ucięty palec :) niepotrzebne ziarno troszkę widać na zdjęciach, ale to pewnie słaba matryca aparatu. czekam na dalsze prace :)
Szczególik który umknął....
No to następne wklejam i zapraszam do komentowania:
7.
8.
9.
10.
11.
Widzę że niewiele tu się dzieje. Wrzucam następne z nadzieją na komentarz...
12.
13.
Pkt 9 regulaminu forum
14.
15.
Mi osobiście :
12. Troszke bym przekadrował aby dzieciak szedl z lewej strony zdjęcia do prawej (zeby zgubic ten slup co jest przy lewej krawedzi, no i ta trawa na buzi troche mnie dekoncentruje;) )
15. Czerwona czapka troche przepalona
Fajne imię ;)
Najbardziej podobają mi się pierwsze zdjęcia. Kolejne wrzuty niestety już coraz mniej. (Swoją drogą ciekawe zjawisko :)).
Tylko się nie obraź ;) Napisałem zazwyczaj to co mi się nie podobało, nie pisząc o tym co jest fajne.
Pierwsze cztery zdjęcia - fajne światło, zaciekawione spojrzenia
5. Zaszalały cienie - oczy się nie błyszczą, takie jakby przypadkowe.
6. Zwyczajne, nie zatrzymuje wzroku
7. Prawa jasna - przyciąga wzrok a nic nie wnosi, lewa ciemna, "chowająca się"
8. Blado, jak na przeterminowanym papierze. "Po prostu spojrzenie", ciemne oczy
9. Światło a raczej jego brak
10. Tutaj całkiem fajnie, ale kontrast tak duży, że w światłach pogubiły się szczegóły
11. Tutaj tak trochę analogowo pachnie, jak ze starego (chociaż nie aż tak starego) albumu. Tło bardzo dużo wnosi ;) :) :)
12. i 13. Świaaaaaaaaaaaaaatło (w słońcu nie znaczy dobrze ;))
14. Lampa na tle nieba? Wygląda przez to jak sklejka.
15. Całkiem ładne kolory, takie naturalne zdjęcie, tylko ten słuuup...
Może nie do końca coraz mniej mi się podoba każde kolejne zdjęcie, po prostu podzieliłem pakietami na trzy. Tak jak wrzucałeś.
Dlaczego ciekawe zjawisko? Bo przecież im dłużej robisz zdjęcia tym lepsze powinny być ;)
Hi...
12 i 15 - słupy i słupki wyrastające z głowy dziecka.. Wybacz - "skomponuj tło - główny motyw sam wyjdzie". 13 analogicznie - fryzurka z liści drzew- też chyba nie o to Ci chodziło. Do tego na 13 w lewym górny rogu jakieś dodatkowe liście włażą w kadr.. Reszta jak koledzy. 15 IMHO bez tego słupa było by bardzo fajne..
Pozdrawiam..