-
Jedno zwykle zdjecie
Przegladam swoje kolejne 5D zdjecia i jedno rzucilo mi sie w oczy.
Niby nic takiego, nuda, srodek dnia w gorach, moznaby to Ixusem
zrobic i efekt bedzie taki sam.
A moze jednak nie taki sam? A na serio, czy nie dotykamy tu juz lekko
jakosci sredniego formatu?
(5D + 200 f2.8L) :-)
-
Ale gory, Wow! a i zdjecie OK. Rozumiem ze przed zmniejszeniem jest jeszcze wiecej detali, co tylko sklania do zbierania na 5D.
-
JA bym rzekł że dotykamy jakości Velvi ISO 50 bo średni format to raczej jeszcze długo będzie niedoscigniony. Jak wiesz są przecież przystawki do średmniego formatu więc wyobraź sobie to zdjecie zrobione matrycą co najmniej 22 mln pix lub większą - takie przecież są przystawki, dochodzą te bardzoiej popularne i 40 mln pix ......
-
snowboarder - podlinkuj jak możesz w pełnym rozmiarze.
-
-
WYJEBISTE MIEJSCE mieszkasz tam ? zazdroszcze jak cholera :cry:
-
Cud góry aż mnie kręci po nich pochodzić. Jakość zdjęcia jest rewelka. Oj ta cena 5d :-(.
-
snowboarder, fajne zdjęcie, ale aby porównywać do średniego formatu to trzeba by IMHO zobaczyć duże powiększenie i najlepiej na papierze.
-
No dokladnie, trzeba bylo zrobic to samo ixusem i wrzucic na forum dwie fotki w tej samej rozdzielczosci. Do porownania. :>
-
sedni format mmmm robimy odbitke z 1/3 kadru i nie widac zadnego ziarna nie mam pytan po prostu, zakochalem sie w starym pentaconie six :mrgreen: maly obrazek czy to cyfrowy czy analogowy jeszcze dlugo bedzie scigal format 6 x 6