więc, posiadam aparat cyfrowy Pentax Optio 60. ale jest już stary i mi się znudził. chciałąbym wyposażyć się w lustrzankę, najlepiej CANON. cena od 1000-1500 zł. bo na więcej mnie nie stać :D hihi ;)
Wersja do druku
więc, posiadam aparat cyfrowy Pentax Optio 60. ale jest już stary i mi się znudził. chciałąbym wyposażyć się w lustrzankę, najlepiej CANON. cena od 1000-1500 zł. bo na więcej mnie nie stać :D hihi ;)
To teraz skapiec/allegro i poszukaj lustrzanek canona w tej cenie - moze 1-2 modele znajdziesz. Nie mowiac o obiektywach...
narazie nie mśle o obiektywie, najlepiej jakby byl jakis kit w zestawie :D potem namowie jakoś rodziców ;)
http://allegro.pl/item1182560032_can..._ss_leder.html nowy
http://allegro.pl/item1175559224_can...gb_okazja.html uzywany
poczytaj o modelach canona, co potrafia, ile kosztuja, kiedy weszly na rynek, podobne watk na forum i wroc za tydzien :)
Ja polecam 400D + kit. Do kupienia za 1000zł. Na początek powinno starczyć.
a mogłabym dostać taki aparat np w media markt czy z allegro bym kupowac musiała ? ;d czytałąm rowniez ze do 1500 zł opłaca się kupić canona 1000D, więc ktory lepszy ? 1000D czy 400D ? ;)
W tej cenie możesz spokojnie kupić zamiast 400d które jest małe i nieporęczne ( dla mnie w każdym razie) 30d z jakimś kitem. Na naszym forum w zakładce giełda często są oferty sprzedaży. Poszukaj i kupuj. Powodzenia
Pierwszy raz chyba rozdrazniło mnie takie lenistwo, kurde człowieku wpisujesz na allegro <1500 i masz kilka, w tym pare uszkodzonych, pare niedziałających więc wybór jest niewielki. Jeżeli sam nie wiesz co kupić to faktycznie najlepszą opcją bedzie 1000D :-?
Jeśli nie chcesz inwestować w szkła to weź w ręce parę najtańszych puszek (np. Nikon 3000D, Canon 1000D, Olympus 420, nawet Sony 230) i spróbój jak leżą Ci w rękach i czy pasuje Ci sposób obsługi. Mojej znajomej bardzo podpasował Olympus - w zestawie z 14-42 i 40-150 to tylko ok. 1500zł.
Jeśli jednak foto to twoje hobby "z perspektywami" rozwoju i wydatków to warto dobierać system pod kątem cen i dostępności optyki, a tu wg mnie Canon jest nie do pobicia. Jest w tym systemie najwiecej starszych niezłych szkiełek i bez problemu współpracują z każdym body (ty Nikon przekombinował z rodzajami napędów AF). Znajomym doradziłem Canona 1000D i szkiełko 17-85, a już dokupili za dobre pieniadze używaną lampę C430 i przymierzają sie do 50/1,8 i taniego tele.