Dobry uniwersalny obiektyw pod APS-C.Wasze rady?
Znajomy prosił mnie o radę co sensownego może podczepić pod wczoraj zakupiony 550D. Jako że "nie siedzę" wystarczająco długo w tematyce, wolałbym skonsultować się z bardziej doświadczonymi użytkownikami zanim sam coś mu poradzę, mimo ze także mam 550D. Ja osobiście wybrałem na początek 50 1,4 i 70-300 ale on chciałby coś spacerowego czyli dobry kompromis pomiędzy względnie szerokim kątem a zoomem trochę większym niż 55. Doradzicie sensowny kompromis między jakością a ekonomicznością (cena)?
Jaki obiektyw do APS-C...?
Witam serdecznie.
Zastanawiam sie, czy mielibyscie jakies propozycje na szklo do cropa (50D) tak do okolo 3 000 PLN, moze nieco wiecej lub mniej.
Interesuje mnie chyba bardziej jakis zoom, bardziej dla mnie wygodny. Najczesciej fotografuje syna, ale lubie ogolnie fotografie ludzi, tak ogolnie pojeta i portret. Oczywiscie jestem zoltodziobem w tym temacie, bo inaczej nie szukalbym rad i sugestii i nie zawracalbym wam glowy.
Dodam, ze fajnie, jesli byloby to jakies jasne szklo... Mam jakis tam swoj typ, zastanawiam sie jednak, co wy byscie sugerowali. Jesli mozna prosic i jest taka mozliwosci, chetnie zobacze jakies surowki zrobione proponowanym szklem a byc moze, jesli takie posiadacie, z identycznego body...
To chyba tyle... pozdrawiam serdecznie i zycze milego weekednu.