To jest kilka fotek specjalnie dla Kubamana z jego 400mm + kenko 1.5x + sigma 1.4x ;)
Model Thorin:
Model Pazurek:
Crop 1
Crop 2
Crop 3
Ewentualne poprawki należy brać na robienie z łapy i ostrzenie ręczne
Wersja do druku
To jest kilka fotek specjalnie dla Kubamana z jego 400mm + kenko 1.5x + sigma 1.4x ;)
Model Thorin:
Model Pazurek:
Crop 1
Crop 2
Crop 3
Ewentualne poprawki należy brać na robienie z łapy i ostrzenie ręczne
Fotki niżej wykonane tym samym kompletem przez samego Kubamana:
No niezle, zostalem modelem :-o
A ta flage AD 1860 i zlotego kuraka to chyba ja focilem.
A to sorkiCytat:
Zamieszczone przez pazurek
Nie wiedziałem
Zwracam honor i prawa autorskie ;) :lol:
flagę ty, resztę ja 8-)Cytat:
Zamieszczone przez pazurek
nie wiem jak wy, ale dla mnie to jest raczej szokujące :shock: :shock: :shock:
efektywnie 1344mm bez stabilizacji, z ręki, przy wysokim ISO, po podpięciu TC x1,5 Kenko (very low end ;) ) do TC Sigmy x1,4 - ludzie te zdjęcia IMHO są super :mrgreen:
EDIT: byłbym zapomniał jednego ważnego: to sa fotki ostrzone ręcznie przez wizjer 20D przy pełnej dziurze na f11.76 !!!
BTW, czy któryś z moderatorów może to wyciąć i zrobić wątek w Testy sprzętu ? Pewnie będzie niezła dyskusja na ten temat :-D
Na życzenie :mrgreen:
Kubaman - nie odniecałbym sie az tak, choc przyznam, ze oczekiwalbym zdecydowanie gorszych rezultatow.
Pozostaje jedynie zorbic prawdziwy test w jakiś sterylnych warunkach - paczka zapalek na parapecie.
No i przede wszystkim porposze skale odniesienia. Czyli czysta fotke z 400/5.6 na ten sam obiekt.
pzdr
PrawdaCytat:
Zamieszczone przez iczek
Test (o ile można kilka fotek nazwać testem) był przeprowadzony spontanicznie i w niezbyt dobrych warunkach (robiło się ciemno, obiekt kontrastowy i zdjęcia robione 'z ręki')
Ale nie zmienia to faktu że wyszło i tak całkiem przyzwoicie
Chociaż z drugiej strony takim kompletem raczej bym się na "polowanie" nie wybierał
oczywiście, kto by ci go podtrzymał ;). Co nie zmienia faktu, że prawdziwe zdjęcia, a nie jakieś tam tablice testowe jak dla mnie sa zupełnie OK. Naprawdę, przy tej ilości negatywnie wpływających czynników, nie spodziewałem się absolutnie niczego dobrego. A IMHO jest dobrze. Więcej - naprawdę rewelacyjnie.Cytat:
Zamieszczone przez mxdanish