witam, czy może mi ktoś polecić dobry sklep ze sprzętem fotograficznym gdzie mógłbym zamówić i przetestować sprzęt przed jego zakupem?? -chodzi mi głównie o to by mieli po kilka sztuk obiektywów do sprawdzenia.
dzięki
Wersja do druku
witam, czy może mi ktoś polecić dobry sklep ze sprzętem fotograficznym gdzie mógłbym zamówić i przetestować sprzęt przed jego zakupem?? -chodzi mi głównie o to by mieli po kilka sztuk obiektywów do sprawdzenia.
dzięki
Ja kupuje na ul.Karmelickiej 8 link: http://fotocyfra.sklep.pl/kontakt.php Blisko jest drugi sklep na ul.Studencka 6 link: http://www.sklepfotograficzny.pl/ W tym drugim zamierzam właśnie nabyć obiektywy w nie długim czasie. Ale jeśli chodzi o testowanie to raczej ten drugi ma większy zapas na stanie.
Z tym posiadaniem kilku sztuk to różnie bywa. Raz mają 2, innym razem 5, innym razem 1. Generalnie wszędzie powinni pozwolić spróbować i wybrać. Ostatnio kupowałem próbując 2 szkła w Fotoplusie na Studenckiej. A jak ci zależy na tablicach testowych to w Fotopanoramie na Sławkowskiej. Kupowałem również w D-photo na Placu Bohaterów Getta i też spoko, ale tam tylko aparat bez szkła brałem.
foto cyfra
sklep fotograficzny
d-photo
fotopanorama
We wszystkich sklepach coś kupowałem i byłem bardzo zadowolony, zapraszam też do mnie do fotojokera na Kapelanke jestem do 21.00
@patric89 @tryton @kasztelan, dzięki za szybką odpowiedź
Ja polecam sklep fotopanorama na ulicy Sławkowskiej na pewno maja więcej obiektywów do testu.
fotopanorama
fotocyfra
daja 2 letnia gwarancje
maja zawsze cos na stanie a jak nie to sprowadza
bo zalezy im na kliencie
d-photo/foto-beta na pl.getta tez jest bardzo dobry
foto beata/d- photo też dają gwarancje na 2 lata ;)
Osobiście z dwóch sklepów które "przetestowałem"
to Fotopanorama i właśnie d-photo. Najbardziej podobała mi się
obsługa w d-photo, facet skory do pomocy i da się z nim pogadać.
A na nie polecam sklepu Fotopanorama. Poza notorycznym poślizgiem i obiecywaniem, ze jutro, jutro, jutro, brakiem kontaktu (zaraz zadzwonie lub odpisze na gg może trwać i 2 tygodnie) sprzedano mi dwuletnia 135L sciorana, porysowaną jako ... nową. Potem było udawanie, ze nie wiedzieli itp tlumczenia.Reklamacja 50/1.4 trwała przez nich ok 1.5 miesiaca. Filtr reklamowalem tez przelezal u nich 2 miechy i nic. Byla jeszcze ostrzejsza jazda lecz ją przemilczę. Krótko: kupiłem tam większość mojego sprzętu, a byłem coraz gorzej traktowany. Zostawilem u nich kilkadziesiąt tysiecy, a zlewali mnie jak gowniarza.poza tym nie wiem jaki to sprzet mają w wiekszej ilości skoro poza filtrami wszystko co kupowałem było na zamowienie i zawsze mieli tylko tę jedną, jedyną sztukę, zero wyboru. Chciałbym jednak zastrzec iż te wszystkie incydenty miały miejsce od 2006 do około połowy 2009 kiedy to kupiłem u nich 24L z walniętym AF. Całkiem możliwe, ze od tej pory się pozmieniało. Po co jednak ryzykować skoro wokół tylu sprzedawców i bez żadnych ściem, mają towar na półkach, że o sklepach internetowych nie wspomnę.
Ja moge polecic Fotoplus oraz d-photo, z tym ze w tym drugim dostaje sie [ no przynajmniej ja dostawalem ] gwarancje sklepowa, ktora nie zawsze jednak jest na reke. W obu sklepach maja zwykle dobre ceny oraz co takze wazne - dobra obsluge :) Raz bralem tez sprzet w fotojokerze na zakopianskiej i tez nie bylo zle, no ale tam ponoc duza rotacja pracownikow jest, wiec moglo sie pozmieniac.