Czy warto coś takiego zakładać ? Czy wzrasta komfort pracy, lepsza widoczność w wizjerze szczególnie w słoneczny dzień ? A może są jakieś wady? Czy jak zawiesi się aparat na piersi to muszla oczna nie przeszkadza ?
Wersja do druku
Czy warto coś takiego zakładać ? Czy wzrasta komfort pracy, lepsza widoczność w wizjerze szczególnie w słoneczny dzień ? A może są jakieś wady? Czy jak zawiesi się aparat na piersi to muszla oczna nie przeszkadza ?
jaki masz aparat ?
napewno plus jest taki ze z muszla nie trzesz nosem po Lcd :lol: :lol:
Stałem się szczęśliwym posiadaczem Canona 10D :)
Nosem nie trzesz to fakt :) Co jeszcze ?
masz lepsza widocznosc w wizjerze poniewaz muszla zakrywa wieksza powierzchnie i przez to ogranicza dostep swiatla po bokach!
- polecam!
niewielki wydatek a komfort pracy zwielokrotniony...
Dzięki. pomyślę o tym.
jesli chodzi o to - muszla jest wykonana z elastycznego materialu i przez to bedzie sie poddawac na oddzialywanie sil nacisku, dlatego tez nie bedzie ci przeszkadzac!Cytat:
jakieś wady? Czy jak zawiesi się aparat na piersi to muszla oczna nie przeszkadza ?
Ten gadżet nie sprawdza się chyba jeśli nosisz okulary.
Też o tym myślałem (nie z powodu LDC :D :wink: ), ale ja niestety jestem użytkownikiem okularów :?
to fakt - z okularami ciezo sie wpasowac ale chyba cos ostatnio uslyszalem o modelu dla ludzi noszacych okulary, szerszy przy koncu i jakos wzmacniany!
Będę wdzięczny za ew. info gdzie można kupić muszlę do 10D dla okularnika. Dotychczas kupiłem tylko extender EP-EX15 co pozwoliło trochę oddalić mój nos od LCD ale kiepsko się on trzyma i już dwukrotnie zsunął mi się z celownika gdy nosiłem aparat na szyi. Jak nie to będę musiał pomyśleć o soczewkach kontaktowych :(Cytat:
Zamieszczone przez Przemek Białek
Też byłbym wdzięczny za info bo niestety też okularki noszę....... :)