Body+3 Szkła- 15.000-Pomoc w Wyborze
Witam wszystkich bardzo Serdecznie stoję przed dylematem zakupu Sprzętu Fotograficznego za kwotę około 15.000zł.
Jest to kwota za Którą chce zakupić Oczywiście body i tutaj jest Pytanie pełna klatka czy nie. Pojawia sie tutaj dylemat,
Ale zacznijmy od Obiektywów bo od tego powinno się chyba zaczynać z tego co się naczytałem.
Jeżeli zrezygnował by z Pełnej Klatki wtedy i Body by mnie kosztowało Trochę mniej to myślałem o Zakupie 3 Obiektywów Mianowicie:
-Sigma 10-20 - Krajobraz oraz Wesela
-Teleobiektyw Rzędu 70-200mm np. Sigma 70-200 -
-Oraz Obiektyw o ogniskowej rzędu 24-70 lub zbliżonej np.
Sigma 24-70 F/2.8
Ogólnie Fotografuje:Krajobraz, Portreciki, Wesele i od niedawna zacząłem Przygodę z Fotografią Studyjną.
Przy wybraniu Pełnej Klatki( Najprawdopodobniej był by to C5D MkII), która jest jak wiadomo droższa nie mógł bym pozwolić sobie już na zakup obiektywów w/w. i Przy zakupie nowych będe musiał liczyć sie z tym ze beda napewno droższe bo te co wymieniłem to są APS-C.
Chciałbym Dodać jeszcze, że aktualnie pracuje na Canonie więc zastanawiam się czy przejście na Stajnie Nikona nie będzie poniekąd jakimś nietrafionym wyzwaniem.
Decyzji kupna sprzętu na pewno nie podejmę pochopnie i będę bardzo wdzięczny za wszystkie opinie oraz propozycje