-
Tani obiektyw - zoom
Witam! :)
Chodzi mi o jakiegos zooma ,ogniskowa ? - 300mm . Chciałbym żeby był w miarę jasny ,szybki af i ostry - rzecz jasna w miarę możliwości. Bo ile można oczekiwać od obiektywu do 450zł :-D - tak ,właśnie tyle maxymalnie planuję przeznaczyć na zooma. Będzie on podpięty do Canona 350D. W gre wchodzą jedynie używki w bdb lub idealnym stanie. Mile widziana funkcja macro :cool:
Oto moje typy:
1. TAMRON AF LD (IF) 75-300mm 4-5.6
2. TAMRON 70-300mm 4-5.6 Di LD
3. Canon EF 75-300 f/4.0-5.6 III USM
Napiszcie coś od siebie :-D
Pozdrawiam ! ;-)
-
Canon EF 75-300 f/4.0-5.6 III USM - nie polecam, mam i prawie nie używam.
-
Sigma 70-300 APO, polecam (używki chodzą właśnie w tych cenach). To niedoceniane szkło. Af nie powala, ale jakosć obrazu (70-200) naprawdę dobra.
-
Dzięki za odpowiedzi ,może ktoś sie jeszcze udzieli :)
Zakup planuje w zimie ,tak że nie śpieszy mi się :)
-
Canon EF 75-300 f/4.0-5.6 III USM mam, używam sporadycznie, jakość słabiutka, na dodatek ma kosmiczne aberracje, plus taki ze ma USM...
-
Zainteresuj się tym szkiełkiem http://www.optyczne.pl/index.html?pr...33&typ=0&moc=0
Używany troszkę przekracza Twój budżet ale jest wart tych pieniędzy.
Używałem go właśnie z 350D, solidnie zbudowany i nie kręci "mordką" przy ostrzeniu.
-
Canona miałem. O ile na analogu spisywał się w miarę, to na cyfrze bardzo kiepsko. Ogniskowa 300mm jest nieużywalna . Nie polecam.
-
Pomimo iż trochę droższy, a niżeli zakładany budżet, wart uwagi jest także Canon EF 70-210 f/3.5-4.5 USM. Pod względem optycznym jest on najlepszą propozycją spośród wymienianych w tym wątku modeli.
-
W tych granicach cenowych sigma 70-300 4-5.6 APO. Gdybyś jednak uciułał trochę więcej (ok. 800zł) poleciłbym Ci to co axk (canon 70-210 3.5/4.5 USM). Mam go od lat i nigdy mnie nie zawiódł.
-
Mam canona, do focenia potrzebuje dobrego swiatla (lub statywu), lapie luzy, silnik micro USM nie zachwyca predkoscia, jednym slowem pomysl nad innym szklem..