Może mi ktoś wyjaśnić lub podesłać jakiś link co to jest i czym się różni system Canona od systemu Nikona?
Z góry dziękuję.
Wersja do druku
Może mi ktoś wyjaśnić lub podesłać jakiś link co to jest i czym się różni system Canona od systemu Nikona?
Z góry dziękuję.
Serwery tego forum są zbyt małe, żeby móc skopiować tu ogrom informacji na ten temat.
Proszę zadać pytanie precyzyjne?
O co Ci chodzi pytając o system? Mocowania obiektywów, matryce, lampy, może wodoszczelność?
Pozdrawiam.
Hmmmmmm... tym samym czym różni się Opel od Peugeota albo rower od hulajnogi. I wszystkim i niczym.
Czyli mam rozumieć, że system co całość? czyli mocowanie obiektywu, pomiar światła... itd?
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
nie wiem czy dobrze celuję, ale np. czym różni się pomiar światła w systemie Nikona a Canona.
Wiem, że może pytania na poziomie przedszkola, ale dopiero zaczynam więc chciałbym się w końcu czegoś konkretnego dowiedzieć.
Z tego co obserwowałem (D700 vs 5D), Nikon ma sprawniejszy AF i precyzyjniejszą kontrolę błysku. Dodatkowo, jest sporo droższy.
Aha, no to dla przeciwwagi dodam, że pomimo, iż lepiej pracuje mi się Nikonem, to wybrałem Canona.
Bo jest tańszy :-)