to i ja wrzucam kilka portretów,
był strasznie słoneczny dzien i niewiele po południu, wiec wszystko co w słońcu lekko przepalone, ale mimo to wrzucam bo szkoda modelki ;)
proszę o jakąś ocenę, moze jakies porady?
Wersja do druku
to i ja wrzucam kilka portretów,
był strasznie słoneczny dzien i niewiele po południu, wiec wszystko co w słońcu lekko przepalone, ale mimo to wrzucam bo szkoda modelki ;)
proszę o jakąś ocenę, moze jakies porady?
Chciałeś powiedzieć: szkoda modelki na takie zdjęcia?
Zdecydowanie nie ta pora.
Na przyszłość numeruj zdjęcia, będzie łatwiej się odnosić do konkretnej fotografii.
raczej szkoda zdjęć z taką modelką, żeby poszły do kosza ;]
pora nie ta - to wiem, ale musiałem wykorzystać okazję.
może trza było poszukać trochę cienia?:) jedynka fajna:)
mnie chyba właśnie jedynka podoba się najbardziej, pewnie dlatego że znalazłem trochę nieszczęsnego cienia ;]
choc nr 2 tez tak jakos do mnie przemawia;
2 foto może bez torebki?
Na początku jeśli jakieś porady to mogę polecić wątek na naszym forum
http://canon-board.info/showthread.php?t=30957
Co do zdjęć przede wszystkim jak koledzy tutaj wspominają nie ta pora na robienie portretów i chyba mi sie wydaje że zdjęcia nie są ostre.
Na zdjęciu numer trzy mam wrażenie że leżały tam śmiecie no i te przepały.
4 zdjęcie chyba balans się położył bo ja widzę niebieskawo ale to może tylko mój monitor.
Zdecydowanie najlepsza jedynka.
gdybyśmy pominęli przepaly to czy ten cien od ust pod nimi na zdjeciu nr 2 wplywa niekorzystnie na calosc? bo mnie on sie tak rzuca w oczy, ale mozna powiedziec ze tez jest wynikiem tego strasznego Słońca...
kadrowanie?
Gdyby przy zdjeciu pierwszym popracowac nad ostroscia i chyba tez troche balansem pomanewrowac, byloby sympatyczne. Przepaly na dwojce sa dla mnie nie do zaakceptowania, choc pod tym katem jestem i tak wyrozumialy. Jest slonce, jest cien i jezeli takie akurat byly warunki podczas fotografowania, to dlaczego mam to korygowac w PS? U Ciebie jednak cala twarz jest przepalona, co psuje ujecie. Pytanie bylo o kadrowanie... Tu juz tak wyrozumialy nie jestem :) Kazde zdjecie w innym formacie, co w moim pojeciu fotografii nie miesci sie. Akceptuje jedynie natywny format 3:2, nawet kosztem "czegos w kadrze", o czym juz kiedys pisalem.
fajno fajno, dziękować :D