Czy wizjer w 450ce jest gorszy od tego w 20D? Posiadam 20D ale to ciezki sprzet do uzytku na wakcaje. Mysle o zakupie 450ce albo 400. Zastanawiam sie czy wizjery w tych dwóch sa gorsze?
Wersja do druku
Czy wizjer w 450ce jest gorszy od tego w 20D? Posiadam 20D ale to ciezki sprzet do uzytku na wakcaje. Mysle o zakupie 450ce albo 400. Zastanawiam sie czy wizjery w tych dwóch sa gorsze?
kiedyś widziałem w necie taki prostokąt prezentujący wizjery w C xxxD, xxD, xD
trzycyfrowe były wyraźnie mniejsze od dwucyfrowych
ale 450D moze przeganiac starsze dwucyfraki, bo tutaj wizjer powiekszyl sie w stosunku do 350 i 400 D
Dochodzi jeszcze technika wykonania całego układu celowniczego - w XXD mamy pryzmat, w XXXD mamy układ luster (pentamirror) - ciemniejszy od pryzmatu.
nie wiem jak to wyglada w cyferkach, ale ostatnio mialem okazje zagladac
w celownik 450D i 1000D. za cholere te dziurki od klucza nie sa wielkosci
mojego 30D, ktory nota bene tez przesadnie ogromny nie jest.
prawdziwe dziurki od klucza to mają Olympusy, macałem ostatnio e520, jego wizjer ma się tak do 450d tak jak 450d do 5d:)
nie ma co narzekać :) nikt nie wie co czulem uzywajac do robienia zdjec wizjera z mojego kompaktowego ixusa 700 po zalaniu wyswietlacza.
Naprawde chce ograniczyc wage ale nie kosztem jakosci wizjera. Boli mnie szyja i kark po dluzszym noszeniu. Wybieram sie na wakacje.
Trochę OT, ale ostatnio trafiłem w szafie na starego olka OM10. Coś mnie podkusiło, żeby spojrzeć w wizjer... obraz jak w kinie z pierwszego rzędu... a to był amatorski sprzęt... :)