-
Uratowana fota
cześć,
co powiecie na pomysł, by wstawiać w tym wątku foty prosto z puszki oraz po obróbce w odpowiednich narzędziach? myślę, że mogłoby to uświadomić, że ps/gimp/whatever naprawdę może pomóc (chociaż chyba wszyscy o tym wiedzą), jednocześnie uzmysłowić fakt, że z fotka, która na pierwszy rzut oka powinna polecieć do /dev/null, może stać się wcale dobrym produktem. chodzi mi też po głowie battle cage na najbardziej wyratowaną fotkę, mogłoby być ciekawie.
cheers,
paweł.
-
sie nie przyjelo, a tez o tym myslalem:)
-
no to może nie do końca to co miałem chyba na myśli, ale poniekąd w sumie też:
przed:
po:
edit: a to co było robione, to wyprostowanie horyzontu, długi crop, konwersja do bw oczywiście + trochę naturalnego ostrzenia.
-
fajny pomysł, ale sposobów na uratowanie zdjęć jest co najmniej kilka, każdy podchodzi do tego indywidualnie....
robiłem z małego zdjęcia, więc nie ma co ostrzyć ;)
Pomysł jest inny, osoba rzuca linkiem do zdjęcia, które można uratować, kilka osób może to zrobić w inny sposób, a efekty mogą być wspaniałe.
Pozdrawiam
-
Ale do ratowania w BW nie warto nowego wątku zakładać. Można smiało przyjąc, że większość BW na forum, to wynik ratowania nijakiej fotki.
-
Pomysł nie jest nowy. :) Był dość popularny na hamerykańskich forumach jakiś rok temu. W sumie fajna zabawa może być.
1. Potrzebny RAW
2. Wolna-amerykanka czyli wszystkie chwyty dozwolone.
Miejsce na to właściwie jest - BattleCage :)
-
Tak tak, dlatego wstawienie tych moich fot nie jest tym o czym pisałem w pierwszym poście. Poza tym nie chciałem, żeby ktoś naprawiał czyjegoś RAWa, tylko, żeby pokazywać zdjęcie prosto z puszki, które na pierwszy rzut oka jest do niczego, po czym pokazać, że jednak coś z nim zrobić można. Na pewno wielu ma takie doświadczzenia.
edit: a to o czym piszesz, Janusz Body, faktycznie może być fajną zabawą.
-
fajny pomysł :D jestem jak najbardziej za
-
to co - otwarty battle? ktos wrzuca rawa, wyznacza termin oddania, po czym glosowanie na najlepsze obrobienie? :) zwyciezca zobowiazany do przedstawienia tego co zrobil.. coby był walor edukacyjny:)
-
Pomysł bardzo dobry tym bardziej że można zawsze dać krótkie wskazówki jak się obrabiało zdjęcie to może pomóc tym mniej zaawansowanym:)