Kupowal ktos 5D z USA?? Powiem szczerze ,ze ceny w granicach 1500-1800$ przy obecnym kursie sa kuszace. Moze ktos sie podzielic doswiadczeniami jak to zrobic?? Ofkorz mowa o uzywkach.
Wersja do druku
Kupowal ktos 5D z USA?? Powiem szczerze ,ze ceny w granicach 1500-1800$ przy obecnym kursie sa kuszace. Moze ktos sie podzielic doswiadczeniami jak to zrobic?? Ofkorz mowa o uzywkach.
Najlepiej to chyba w plecaku samolotem.
Kolega Towers sprzedaje 5D za 5600. Jak od tego odejmiesz CashBack (700 zł) wychodzi 4900 za aparat z 12 miesięczną gwarancją w Polsce i 24 miesięczną w Europie.
Dolar w sprzedaży wg. NBP kosztuje 2,242 zł x 1800USD = 4035,6 + transport. Kupujesz drogi sprzęt, który gwarancję ma tylko za wielką wodą ... ryzyka niespodzianki w postaci opłat naliczonych przez Urząd Celny nie liczę.
Warto ? Na to musisz sobie sam odpowiedzieć ...
5000 to kupa kasy :/ o 1000 za duzo. Jest szansa kupic w polsce uzywke 5D za 4000pln??
Wiadomo, że kupa kasy, jednak gwarancje miło mieć. Jeśli nie potrzebujesz aparatu na teraz to poczekaj kilka miesięcy i skombinujesz tego tysiaka.
A jak potrzebujesz puszkę na teraz to popytaj czy ktoś z Twoich znajomych nie jedzie/wraca z USA
Do wakacji mam czas. Pytanie jeszcze jedno, jakie sa szanse ze 5D potanieje we wrzesniu jak wejdzie nastepca (o ile wejdzie)??
No właśnie, a wejdzie? Bo moim zdaniem to mało realne, więc przypuszczalnie cena zostanie na takim samym poziomie.
Temat rzeka. Choc prawde powiedziawszy cena 5d zmalala chyba o 50% w stosunku do ceny na poczatku wiec wydaje mi sie ,ze to kres.
Przy wejściu na rynek 5D II (a wydaje mi się, że to jednak nastąpi w sierpniu) cena starego 5D musi spaść, nie ma bata. I sądzę, że zatrzymać się może nawet w okolicach obecnej ceny 40D, czyli na poziomie 3500 (oczywiście mowa o nówkach). 5D II będzie miało też niższą cenę startową niż swego czasu miało 5D.
tyle ze u tipow 40D jest do wyhaczenia za 2600 po cashbacku...nie wydaje mi sie zeby cena spadla do 3000 (u tipow)