Znalazłem w necie( http://miasta.gazeta.pl/bydgoszcz/1,35590,3974530.html )takie :
Fot. Arkadiusz Wojtasiewicz / AG
zdjęcie. Dlaczego po bokach jest taka duża beczka(twarze)? Możecie oszacować czym było to robione(obiektyw)?
Wersja do druku
Znalazłem w necie( http://miasta.gazeta.pl/bydgoszcz/1,35590,3974530.html )takie :
Fot. Arkadiusz Wojtasiewicz / AG
zdjęcie. Dlaczego po bokach jest taka duża beczka(twarze)? Możecie oszacować czym było to robione(obiektyw)?
Moim zdaniem trochę zbyt prostoliniowe jak na beczkę. Mi to wygląda raczej na jakiegoś PS-a. Może ktoś perspektywę chciał korygować.
a mnie się wydaje że to mogło być robione zdjecia lustrzanego odbicia :)))
16-35 + Ff
eee , beczka to pryszcz zdjecie pokazuje fajne reakcje ludkow dlatego jest fajne a ze technicznie nie ekstra phi....
Nie no, mnie to bardzo interesuje, że jak koleś idzie po zdjęcie, wie jakie będą warunki, ma modeli na nieograniczony czas( co najmniej >10min ), a i tak zwala robotę bo popatrz jak to zdjęcie wygląda - jakaś masakra. Nie dość że Dyrektorka wyszła jak wyszła, to jeszcze dzieci pozniekształcał :P. Zastanawia mnie, czemu nie zrobił tego po prostu dobrze.
po pierwsze dlatego ze w AG jest malo dobrych fotografow a po drugie ze to nie jest latwa robota. i fotoreporter nie zawsze wie jakie beda warunki. zwlaszcza w poczatkowym stadium uprawiania tego zawodu:)
EDIT: jak na moje oko to 17-40 na cropie 1,3, fota robiona ze schodow, przy czym fotograf stal nizej niz ludzie ktorzy siedza.
Jak się idzie do VILO w Bydgoszczy już po raz źiet-ty (bo od prawie zawsze jesteśmy w top 5 w województwie i top 1 w Bdg ) to się wie gdzie tam można zrobić zdjęcie i jakie są warunki. Na moje, to naprawdę to zdjęcie jest tak syfne, że nawet ja chyba bym lepsze zrobił. Denerwuje mnie to, że oni jeszcze za to kasę dostają.
A może to tak miało być, bo wszystko na tym zdjęciu jest źle, chcą, żebyśmy w końcu nie byli w czołówce :D a może fotograf był absolwentem jedynki? (Dla niewtajemniczonych : w BDG panuje nieoficjalna wojna między Liceum 6 i Liceum 1)
moze i specjalnie takie, bo edytorzy w gazecie lubia takie krzywe foty albo kadry;)