-
przed zakupem 20D
Szanowni forumowicze !
Miałem wcześniej minolcie A1 i jakiś czas 300D.
No szczerze to 300D trochę mnie rozczarował kolorem po doświadczeniach z A1 na printach.
Jednak .... przymierzam się do 20D. Właśnie jak to jest z tym kolorem w 20D ?
Pytam użytkowników mających doświadczenie. W testach gdzieś czytałem że 20D przegrywa z N...D70 w tym temacie.
Jeszcze ostrość - czy to nie tak że canony 300D i 20D szumią mniej kosztem ostrości z powodu wyższego noise reduction w canonie ? Jeżeli tak to tu postawiłbym znak równości między D70 i 20D. Proszę o wypowiedzi userów mających doświadczenie z 20D.... testy i teoryjkę już poznałem ..... Z góry thx,
-
skoro testy widziales to userzy wiecej ci nie powiedza - bo oni robia tylko jednym sprzetem.... wiec co moga porownac?
jesli masz watpliwosci ze 20d jest dobrym aparatem - kup d70... niech moc bedzie z toba ;)
ps. o ile kolor 300d nie powala.. bo w koncu to srebrny aparat.. to jednak czerni 20d bym niczego nie zarzucil... nawet w porownaniu z d70 :twisted:
-
ee tam d70 jest czarniejszy :lol: wiec bardizej profi! :mrgreen:
-
Nie bardziej profi, tylko brudny :lol:
-
nie chodzi mi o żadne porównania tylko o doświadczenia z D20. jak faktycznie jest z tym kolorem ? Czy lepszy niż w 300D - bo tam to delikatnie mówiąc do kliszy daleko ? I czy nie za bardzo wygładza przez co 1) jest mały szum 2) ale za to brakuje ostrości
-
nie no.. kolor 20d jest duzo fajniejszy niz 300d.. chociaz.. jakby wziac pod uwage kolor 300d black... hmmm.. :roll:
musze to przemyslec..
:D
-
Nie przejmuj się kolorem, wejdź na stronę sklepu plfoto kup lakier "Camera Digital Blue" dwa psiknięcia i już masz jedyny w swoim rodzaju niepowtarzalny kolor... 8)
------
-
albo kup folijke do oblejenia.. abyss sprzedawal - ponoc niezle poprawia kolor :D
-
Widze ze jak zartowac sobie to tutaj, ale merytoryczna pomoc zadna, a szkoda :(
-
kacperek nie wal focha od pierwszego posta :)