Witam zakupiłam tamron-a, prawie wszystko jest ok poza jednym- potężny front focus. Mam pytanie czy ktoś może to ustawić oprócz serwisu na Żytniej? Czy ktoś już tak robił i jakie to dało rezultaty. Posiadam body 30D.
Wersja do druku
Witam zakupiłam tamron-a, prawie wszystko jest ok poza jednym- potężny front focus. Mam pytanie czy ktoś może to ustawić oprócz serwisu na Żytniej? Czy ktoś już tak robił i jakie to dało rezultaty. Posiadam body 30D.
Lambi. na Zytniej chyba ci Tamrona nie ustawia. Zwykle dostrajaja body pod obiektyw. Wykluczylas mozliwosc ze to twoje Body moze miec te wade?
Jesli tak to ja bym ci poradzil iosc do sklepu i wymienic obiektyw na inny a przede wszystkim przetestowac w sklepie zanim wezmiesz drugi egzemplarz. Czy potezny FF masz na wszystkich ogniskowych czy tylko na 17? Tamrony sa loteryjne, trafiaja sie lepsze i gorsze. Tylko opisz bardziej problem..
Na wszystkich ogniskowych i na każdej przesłonie..
( Im mniejsza tym bardziej widoczne ) :(
Na innych obiektywach jest idealnie..
a mozesz jakies fotki? Jesli masz mozliwosc do zwroc i wez inny egzemplarz. Powinni przyjac reklamacje, ale najlepiej sprawdz sobie w sklepie. Skad jestes jesli to nie tajemnica?
Z karkowa kupowałam na Lwowskiej...
jesli na Lwowskiej to ci wymienia bez problemu. tylko masz chyba na to kilka dni. No i musisz wczesniej zadzwonic i zapytac czy maja drugi na stanie (zwykle maja) Na przyszlosc (bez reklamy) polecam Fotopanorame na Slawkowskiej. Mozna sobie testowac do woli a i z Agnieszka mozesz dostac atrakcyjne ceny. Jesli chcesz sie upewnic czy to napewno wina obiektywu a nie body to ja tez z Kraka i tez mam 30D. Mozesz sprawdzic.
ok to się jakoś ugadamy na GG...
Silwuple. 7072307
Ja też mam podobny problem. Kupowałem w Fotopanoramie (miła obsługa i ceny maja w porządku, polecam). Wziąłem drugiego i z nim to samo, zostawiłem w sklepie body i obiektyw aby komplet pojechał do serwisu aby dostoić obiektyw. Na Żytniej mogą dostroić body nie obiektyw, niestety. Body mam dobre, z innymi obiektywami działa bez najmniejszego problemu, podpinałem 17-85, 24-105 i 100 makro. Przy wszystkich obraz był idealny. Natomiast z Tamronem nie. Wolałbym uniknąc ingerencji w oiektyw, żeby mi się wspólpraca z pozostałymi szkłami nie popsuła. Coś wiecej będe wiedział w tygodniu.