Witam,
Najprawdopodobniej przerabialiście ten temat już wielokrotnie, ale może raz jeszcze...
Chcę kupić jakiś jasny zoom do D20 w zastępstwie kita. Co możecie mi doradzić. Cena nie jest najważniejsza, acz ....
Wersja do druku
Witam,
Najprawdopodobniej przerabialiście ten temat już wielokrotnie, ale może raz jeszcze...
Chcę kupić jakiś jasny zoom do D20 w zastępstwie kita. Co możecie mi doradzić. Cena nie jest najważniejsza, acz ....
Co to jest D20? :twisted:
Nikonowska wersja 20D
To co? Przenosic do "Sprzet fotograficzny - inne" ? ;)Cytat:
Zamieszczone przez Pszczola
To jest jasny, dobry zoom. I nie do D20 a 20D :twisted:Cytat:
Zamieszczone przez Piotr Rz.
Sigma 18-50 f/2.8 tylko najpierw warto potestować zanim się kupi bo Coni miał już problem z tym szkłem podpiętym do 20D - http://canon-board.info//viewtopic.php?t=2230 . Chyba trafił walnięty egzemplarz.Cytat:
Zamieszczone przez Piotr Rz.
Optycznie szkło ma dobre opinie, a zakres zooma niemal identyczny z kitem. No i jasne :)
Wybaczcie za brak precyzji. Oczywiście chodzi o Canona 20D. Słyszałem i czytałem różne opinie na temat tej Sigmy. Dobre i złe. Dlatego jako praktycy z doświadczeniem podpowiedzcie jakie do owej sigmy mogą być alternatywne propozycje. Widzę, że część z was ma Tamrona. Czy to dobre szkiełko, czy zaważyły względy finansowe przy jego wyborze? I pytanie ostatnie. Czy "L-ki" w konfrontacji z tą proponowaną Sigmą i Tamronem wypadają o niebo lepiej czy jest to konfrontacja porównywalna (oczywiście wiem, że są b. solidnie wykonane).
eLki? daj spoqj.. nie warto.. wszystko inne bedzie lepsze :roll:
:mrgreen: czy ktoś się pytał o jakość wykonania :?: :?: :?: :?: :mrgreen:Cytat:
Zamieszczone przez Czacha
OT - cytrynki rox :D