Próbowałem znaleźć obiektyw na ebay.pl, wchodzę tam i widzę 14 sztuk dla całej kategorii obiektywy dla wszystkich systemów! Dla porównania na Allegro jest w tej chwili ok 1900 aukcji.
To już koniec ebay w Polsce?
Wersja do druku
Próbowałem znaleźć obiektyw na ebay.pl, wchodzę tam i widzę 14 sztuk dla całej kategorii obiektywy dla wszystkich systemów! Dla porównania na Allegro jest w tej chwili ok 1900 aukcji.
To już koniec ebay w Polsce?
A był początek ? ;)
faktycznie ebay w Polsce to porazka na całej lini
No wiesz, jak wchodzi się na polski rynek z ortami na stronie, z alogicznym układem kategorii, z systemem zabezpieczeń sprawdzającym się może w Danii, to nie ma się co dziwić takiemu powodzeniu tego serwisu.
a czemu miało by to miec powodzenie... szczerze mowiąc ja wole wystawic przedmiot na allegro ponieważ tam jest wiecej kupujących, i to samo sie tyczy gdy chce cos kupić - sprawdziam allegro bo jest tam więcej sprzedających. Błędne koło.
ale dzięki ebay.pl masz możliwość skorzystania bez przeszkód z ebay.de czy uk, to nie jest takie NIC IMHO
Ale tak swoją droga to Polacy dziwnie sie zachowują... skoro ktoś wystawia aukcje na allegro mógłby przy okazji wystawić aukcje na ebay-u za free... To by troche rozkręciło rynek a przy okazji Troche konkurencji by sie przydało bo jak tak dalej pójdzie to allegro wywinduje ceny... Sami sobie szkodzimy..
Zgadzam się ale weź pod uwagę że większość osób wystawiających aukcje to firmy natomiast pozostali tak czy siak "zastrzegają" sobie prawo przez zakończeniem aukcji przed czasem z powodu ogłoszeń w w innych mediach. Później pojawia się śmieszna informacja w stylu "aparat się zepsół"... I powstaje sytuacja gdzie ebay mający dużo większy potencjał jest wyelimonowany bo ludzie wolą płacić kupe kasy allegro. Gdyby jeszcze nas to cokolwiek kosztowało ale na ebay-u wystawiasz za free więc nie wiem w czym rzecz... Z jednej strony narzekamy na monopol a z drugiej strony nie dajemy szans na wejście konkurenta. I gdzie tu logika??