Przejscie na MACa, prosba o rady
Witam serdecznie od dłuższego czasu chce przejsc na Mac-a ale nie za bardzo jestem obeznany w tej marce wiec prosze o pare rad macowców, jeśli możecie pomóżcie, wiec tak napewno chce zeby ten kombajn miał procek 2GHz i 2 GB ramu no ale zaczynają sie schody, bo tak Mac pro mają procesory intela a np Power Mac inne, chyba bo się w tym nie orientuje, chce korzystac z oprogramowania Apple Aperture i teraz nie wiem bo podobno nie chodzi ono na tam gdzie są procesory intela czyli chyba Mac Pro odpoada... powiedzcie mi jak to jest ? a no i monitor do tego to bedzie Lacie 120 plus kalibrator, czy monitory do Maców i do PC mają takie same wejscia ? i oprogramowanie np do monitora i kalibratora jakie dostane na płyce bedzie dzialac na mac-u ? doradzcie mi, są zestawy Mac Pro plus Lacie monnnitor tam jest 2GHz procesor ale intel i nie wiem czy aperture bedzie chodzic, jeśli nie to widziałem coś takiego jak PowerMac G5 z 2 ghz.. a i czy system Mac OSX dostane w zestawie ? jaka wersja jego musi byc zeby aperture działało ?? no i czy PS CS2 bedzie dziłał pod Mac-em ? czekam na waszą pomoc, z góry dziękuje