Witam. Chcialbym sie dowiedziec, czy mozna zmieniac obiektyw w analogowym Eos'ie w normalny dzien gdzies na dworze... chodzi mi o to, czy np. klisza sie nie przeswietli lub cos...
Prosze o odp. dzieki.
Wersja do druku
Witam. Chcialbym sie dowiedziec, czy mozna zmieniac obiektyw w analogowym Eos'ie w normalny dzien gdzies na dworze... chodzi mi o to, czy np. klisza sie nie przeswietli lub cos...
Prosze o odp. dzieki.
Ja wiele razy zmieniałem w dzień i nic złego się nie działo. Dwie kurtynki migawki + lustro skutecznie chronią przed światłem.
OK.Dzieki. TYle chcialem wiedziec... Pozyczylem od znajomego obiektyw z Eosa analogowego, a robil zdjecia w Studio Tatuazu wiec chcialem sie upewnic, ze wszystko bedzie ok.
Jeszcze raz dzieki.
Ja juz nic nie rozumiem. Z pierwszego posta wydawalo mi sie ze chcesz robic zdjecia pozyczonym analogiem i nie wiesz czy wie film nie przeswietli jesli odlaczysz obiektyw - film sie oczywiscie nie przeswietli sie. Ale w drugim twoim poscie piszesz ze pozyczyles obiektyw z analogowego eosa? 8)
Co się da? Wkręcic. I co dalej.... guzik.
Niepotrzebnie wprowadzasz zamieszanie, bo za chwilę znajdą się lamerzy, którzy wykombinują sobie ultrawide za 150zł i tłumacz im potem, że kryje klatki itp...
Obrzezanie KITa ma sens tylko w przypadku D30/D60/10D, a tu wyraźnie mowa o kliszaku, więc po co siać zamęt?
Żartowałem, tym bardziej że przy pomocy zwykłego brzeszczota to można co najwyżej zniszczyć obiektyw.
akurat to sie da zwyklym brzeszczotem... wiem, bo przerabialam sprawe. ale oczywiscie ef-s nie kryje pelnej klatki. sa tamrony 19-35 czy cos takiego po 300-400zl na alledrogo.. wiadomo, ze 17-40L to nie jest, ale jak sie nie ma co sie lubi :)