-
Dziwne problemy z 20d
Witam,
zaczely mi sie w aparacie pojawiac male problemy techniczne:
- przy zdjeciach pojedynczych nie mozna zrobic kolejnego zdjecia wczesniej jak po okolo 5-10 sekund (zdjecia seryjne robi bez klopotow)
- jakiekolwiek manewry z przyciskami AF-WB, DRIVE-ISO, "menu", "info", "jump" czy podgladem zrobionych zdjec - jak wyzej po kilkakrotnym wcisnieciu
- AF takze odpala (to znaczy wogole zabiera sie do ostrzenia) dopiero kilka sekund po zrobieniu poprzedniego zdjecia.
Problemy raczej nie sa zwiazane z wersja softu - uaktualnilem, problemy pozostaly. Zasilenie tez nie jest przyczyna.
Spotkal sie ktos z was z takimi przypadlosciami???
-
To może głupie, ale spróbuj jeszcze przywrócić ustawienia fabryczne. Mi to kiedyś dawno pomogło na jakieś dziwaczne zachowania.
-
Takich kombinacji juz probowalem
Niestety nic nie pomoglo :(
-
a stare to body jest?
moze elektronika juz zasyfiona i nie jarzy.
-
Aparat swoje po kosciach w terenie zebral, ale problem jest nie z samymi przelacznikami (ze stykami), nie bardzo wiem jak zasyfienie samej elektroniki (zasyfienie na poziomie wnetrza puszki aparatu) mialoby wplywac na takie dzialanie sprzetu.
-
Może kurde poprostu nie styka :roll:
Tak jak to bywa z pilotami od TV. Te najbardziej masakrycznie eksploatowane przyciski trzeba dłużej przytrzymywać :roll:
Generalnie zdaje się Panie, że Żytnia czeka ;)
-
Własnie tego się obawiam, ale i tak najpierw spróbuję na Czapskich zamiast na Żytnią
-
Sprawdz z inna karta, w eos-ach uszkodzone karty potrafia powodowac b.dziwne rzeczy.
-
sprawdzalem z 3 sandiskami, nic z tego :(
-
a moze masz wstepne podniesienie lustra wlaczone??:) przy seryjnych wstepne podniesienie nie dziala wiec moze to byc to.zwlaszcza jak czas pomiedzy "robieniem zdjec" jest taki sam.