Witam. Zastanawiam się właśnie czy nie zmienić swego 350D na 30D, ale jeśli coś się zapowiada, że ma być jego następca, to może poczekać i dopiero wtedy kupić następce???
Wersja do druku
Witam. Zastanawiam się właśnie czy nie zmienić swego 350D na 30D, ale jeśli coś się zapowiada, że ma być jego następca, to może poczekać i dopiero wtedy kupić następce???
Yyyy 30D ile jest na rynku? 3 / 4 miesiace... no bez przesady...
Może nie tyle następca co uzupełnienie rynku ...10mp i filtr antykurzowy na pokładzie...w podobnej cenie - czemu nie?
jesli canon zachowa swoj powtarzalny do tej pory kalendarz wypuszczania nowych modeli to nastepca 30D powinien byc dokladnie za rok, tzn pod koniec sierpnia 2007, tak bylo do tej pory:
300D - Announced 20-Aug-03
350D - Announced 17-Feb-05
400D - Announced 24-Aug-06
10D - Announced 27-Feb-03
20D - Announced 19-Aug-04
30D - Announced 21-Feb-06
40D ?? - wypadalby w okolicach 20 Sierpnia 2007
chyba ze cisnieci przez konkurencje skroca czas pomiedzy premierami, tym bardziej ze teraz model z nizszej polki ma 10mpix a z wyzszej 'tylko' 8mpix, i chociaz mi te 8mpix w 30D zupelnie wystarczyloby to z marketingowego punktu widzenia raczej wyglada to nienajlepiej, roczny odstep w wypuszczeniu nowych modeli byl pomiedzy:
D60 - Announced 22-Feb-02
a
10D - Announced 27-Feb-03
a tak szczerze powiedziawszy to pewnie i tak canon zamiesza tak ze te wrozenia z fusow to o kant d*** potluc
<połączone>
w sumie tez bym sie tego spodziewal, i to nawet przed swietami, czyli premiera np. na photokinie juz za 2 tygodnie, i w sprzedazy na poczatku listopada akurat na poczatek swiatecznego szalu zakupowego ! tylko jak by sie nazywal 30D1/2 a moze wzorem firmy na N. Canon 30Ds ;) ;) ;)
Poczekamy do Photokiny a wówczas wszystko stanie się jasne. Na serio, to pewnie należałoby się spodziewać czegoś nowego na wiosnę 2007.
Nowy modelik będzie w tedy kiedy Japan pozbędzie się całej produkcji :lol: i kiedy konkurencja nie będzie po piętach deptać, myślę oczywięcie o Nikonie bo Sony to reklamówka dla super zielonych, :mrgreen: którzy przesiedli się z kompaktów.
30D to fajny aparat, te 2,5" LCD to czasami się przydaje. A czy będzie mechaniczne czyszczenie matrycy, czy nie w nowym modelu to mi nie odgrywa wielkiej różnicy. Polecam ten aparat, a czekanie że kiedyś coś wyjdzie nowego, to nie ma sensu bo nigdy nic nie kupisz.
Z tego co wyczytałem to premiera 40D jest 26 września tego roku. Będzie miał filtr antykurzowy i 10.1 mln pixeli.
<połączone>
Tak prawdopodobnie wygląda http://gadgets.fosfor.se/canon-eos-40d/
Super aparat, akurat tutaj face lifting nie poprawi zdjec jesli nie beda dobrze zrobione. wart swojej ceny.
30D na pewno jest super. Oby 40D nie był gorszy. A tu jeszcze inne fotki 40D. http://photography-on-the.net/forum/...d.php?t=144208
Ma inny front, a z tyłu przesadnie wielki wyświetlacz. To chyba fotomontaż :)