Czy ktoś z tego forum chłodzi pc-ta wodą ?? (oprócz mnie)
Wersja do druku
Czy ktoś z tego forum chłodzi pc-ta wodą ?? (oprócz mnie)
Co prawda PCta zbyt czasto nie uzywam (tylko do gier :mrgreen: ) ale takze mam tego starego rupiecia na wode :) CPU (Athlon 2400+ podkrecony na 2200 fizycznie, nie wiem jaki to jest przelicznik na to durne XP), GPU (Ati 9800Pro) + North Bridge (NF7-S)Cytat:
Zamieszczone przez mattnick
Witam
z mila checia przesiadl bym sie bo moj to juz prawie suszarka (a moze nawet juz bo bije goracym powietrzem masakrycznie) tylko jak cos wymysla chlodzenie kosci ram na grafie to kupuje bo slyszalem ze woda to cisza :mrgreen: - oferuja chlodzenie ,procki ,chipset`y i inne chlodzenia tylko co z pamieciami na grafie narazie nie ma /wiec mam suszarke.:???:
Pozdrawiam
Ja kupilem sobie takie oto <klik> radiatorki. podocinalem, wypilowalem, wyszlifowalem i pasuja jak ulal. obrobka nie jest trudna poniewaz aluminium jest bardzo miekkie i latwo sie obrabia.Cytat:
Zamieszczone przez Dzygit-Dublin
Cisza to jest przy pasywnym chlodzeniu :mrgreen:
Ale w upalny dzień, plusk wody kojąco wpływa na samopoczucie :-D
jaki plusk wody ?? o czym wy mówicie...cisza...mój komp chodzi na poziomie laptopa toshiba a105 w idlu
bloki na rdzeń gpu i memki jest...
Ciche działanie da się uzyskać metodami konwencjonalnymi. Dobry zasilacz, dobra obudowa, bezwiatraczkowa płyta główna i grafika.
I tym sposobem masz kaloryfer gratis ;)
właśnie. i nie kręcony procek. ja użyłem kilku wentyli 80mm, testowałem różne papsty, arctic'i, i inne silenty - co ciekawe najcichsze i najwydajniejsze okazały się stosunkowo tanie coolermastery z regulacją.Cytat:
Zamieszczone przez piast9
a chłodzenie wodne było za głośne :-(
i laptopy to nie jest przykład ciszy niestety...
choć mam jeden wyjątek: stare fujitsu - wentyl na procku praktycznie nie włącza się, dysk można wyłaczyć po kilku sekundach i ..... jest cisza absolutna, normalnie kalkulator. dopiero jak nadusisz Ctrl-S, to dysk na chwilę startuje 8)
gdyby nie świecąca myszka, to po wygaszeniu ekranu nie wiedziałbyś, że laptop działa.
a z chłodzeniem wodnym nie?Cytat:
Zamieszczone przez DoMiNiQuE
praw fizyki pan nie zmienisz... 8)
bilans musi wyjść na zero ;)