Witam!
Jestem na etapie kompletowania kompa i pytanie jak w temacie, jaką kartę graficzną polecacie.
Pozdrawiam.
Wersja do druku
Witam!
Jestem na etapie kompletowania kompa i pytanie jak w temacie, jaką kartę graficzną polecacie.
Pozdrawiam.
Chcesz, żeby Ci ludzie pisali jaką kartę, a samemu nawet nie chciało Ci się napisać z jakich komponentów składasz tego kompa?Cytat:
Zamieszczone przez Bingant
Kolejna sprawa: czego wymagasz od tej karty? szybkości i wydajności do gier? jakości obrazu do grafiki?
jestem na etapie kupowania samochodu jaki polecacie? za 100000, 10000, osobowy ciężarowy czy terenowy ;)
do czego ci ta karta ale naprawdę,. będziesz grał czy tylko Fotki etc ? ile ma kosztować pi razy drzwi ?
A ile chcesz wydac piekny kawalerze? ;-) 150 czy 1500 PLN?
Kup dowolna, najdrozsza na jaka cie stac.Cytat:
(Jakosc odpowiedzi wprost proporcjonalna do jakosci pytania).
Radeon X1300 256MB = 350zł powinieneś się zmieścić. Najważniejszą rzecza o której musisz pamiętać to duża ilośćpamięci RAM,minimum 1Gb poniżej nie zalecam schodzić.
Do nowych gier ten Radeon to kiszka ......
Przepraszam za totalny brak precyzji. Chodzi mi głównie o jakość obrazu, gry mnie nie interesują, Procesor Pentium 4 506 2.6GHz, 1GB ram. Cena karty max 500zł.
Czyli do zdjęć bedzie ok.Ja tez zrozumiałem ze nie chodzi o gry no ale.... Podstawa to RAM wiec na tym nie oszczędzaj. Do obróbki grafiki to pewnie lepsza była by jakas bardziej profesjonalna np.Matrox ale do podstawowej obróbki w PS Radeon powinien wystarczyć.Cytat:
aaa to poszukaj firmowej karty Radeon np takiej o której pisze kolega , MARKOWEJ to ważne np Gigabyte, Asus (nie lubię ich kart) , Sapphire (Ati na resztę świata poza Kanadą bo w kanadzie sprzedają dokładnie te same karty pod marką ATI) itd....
Matrox sratrox .... a kto umarł ten nie żyje (chba że super profi zastosowania wielomonitorowe )
myśle że będzie super (system bez wiatrakowy suilen Pipe)
http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=27377 (to nie reklama tylko przykład)