Co zrobić gdy skrzypi kółko w myszce? Myszka nie jest budżetowa i lubię ją.
Wersja do druku
Co zrobić gdy skrzypi kółko w myszce? Myszka nie jest budżetowa i lubię ją.
No właśnie słyszę i się niepokoję.
Musiałbym odklejać ślizgacze, żeby się dostać do śrubek. Mam olej silikonowy, może delikatnie wpuszczę kroplę na ośkę...
Jpdl - wątek roku, moja nominacja :mrgreen:
Jeszcze nie pytałem o klawiaturę.
To i ja sie pożalę.
Od 5lat mam niezawodną G604, z tym że po tak dlugim czasie guma już sie mocno wytarla. Szukalem opcji wymiany jej, ale logitech nie produkuje zamiennikow. Mysle sobie no nic pewnie trzeba bedzie kupic nowa. I co? I klops. Juz nie produkują. Na allegro jakis janusz biznesu sprzedaje ostatnie sztuki w cenie 3x nowa w sklepie… meh… szukalem jakiejś nastepczyni, z min. 4 programowalnymi przyciskami z boku, ale nie ma.
Od czasu gdy zaczął mi się przyklejać do ręki śrubokręt z tymi "gumowymi" wstawkami, staram się unikać wszystkiego - narzędzia, noże, myszki... - co ma takie ulepszenia. Niestety w foto jest taki trend, żeby na pierścienie obiektywów zakładać tzw. gumy zamiast porządnego moletowania. Z tych co mam jedynie Zeiss jest porządny. Na obrazkach w necie widzę, że jeszcze Voigtländer.
A kółko w myszce zaczęło skrzypieć gdy zacząłem na nowo intensywnie grać. W Quake'u, na przykład, kółkiem przełączam broń, więc jest używane.