Sklep internetowy bhphotovideo
Czy ktoś z was kupował w tym sklepie kiedyś? Strona https://www.bhphotovideo.com/
Zastanawiam się czy to bezpieczny sklep, jak długo trzeba czekać na przesyłkę i jakie formy płatności akceptują
Odp: Sklep internetowy bhphotovideo
Kupowałem, kilka lat temu.
Według mnie to renomowany i solidny sklep.
Płaciłem kartą kredytową.
Wysyłka natychmiast po zrealizowaniu płatności. Aparat miałem w krócej niż tydzień.
Cło i transport załatwione jak trzeba.
Przy pierwszym kontakcie chcą czegoś w rodzaju uwierzytelniania, że mają do czynienia z człowiekiem: linka do konta społecznościowego na przykład. Ja podałem im swoje konto na LinkedIn.
Cytat:
Zamieszczone przez
Leon007
Kupowałem, kilka lat temu.
Według mnie to renomowany i solidny sklep.
Płaciłem kartą kredytową.
Wysyłka natychmiast po zrealizowaniu płatności. Aparat miałem w krócej niż tydzień.
Cło i transport załatwione jak trzeba.
Przy pierwszym kontakcie chcą czegoś w rodzaju uwierzytelniania, że mają do czynienia z człowiekiem: linka do konta społecznościowego na przykład. Ja podałem im swoje konto na LinkedIn.
Aha, rozumiem. To cło coś wysokie, prawie 1000 dolców. To tak standardowo wychodzi czy zależy od ceny zakupu?
A to jest cło czy VAT w wysokości 23%? Wysyłka do Polski?
Cytat:
Zamieszczone przez
Shadow
Aha, rozumiem. To cło coś wysokie, prawie 1000 dolców. To tak standardowo wychodzi czy zależy od ceny zakupu?
Teraz Ci dokładnie nie odpowiem, bo jestem na wakacjach, ale nie było aż tak źle. Kupowałem korpus 5Ds, W przybliżeniu to było tak: cena podstawowa 1300$, cło, transport itd. jakieś 200$, Wszystko razem to około 1500$.
Musiało być w porządku, bo przesyłałem fakturę do urzędu celnego i nie mieli uwag.
W sklepie w kolejnych krokach w pewnym momencie pokazują się te opłaty.
Cytat:
Zamieszczone przez
Leon007
Teraz Ci dokładnie nie odpowiem, bo jestem na wakacjach, ale nie było aż tak źle. Kupowałem korpus 5Ds, W przybliżeniu to było tak: cena podstawowa 1300$, cło, transport itd. jakieś 200$, Wszystko razem to około 1500$.
Musiało być w porządku, bo przesyłałem fakturę do urzędu celnego i nie mieli uwag.
W sklepie w kolejnych krokach w pewnym momencie pokazują się te opłaty.
Aha, dzięki.
PS. Wygląda na to że taniej jest zamówić prosto u producenta w Europie.
Cytat:
Zamieszczone przez
Przemek_PC
A to jest cło czy VAT w wysokości 23%? Wysyłka do Polski?
Cło na elektronikę jest chyba zerowe.
Musisz zapłacić nasz VAT, czyli 23% od sumy towaru i kosztu przesyłki, plus koszty operacyjne firmy kurierskiej (ze dwa lata temu było to około 80pln).
Jak masz kogoś w NRD to zapłacisz 19% a najlepiej w Luksemburgu 17%.
Jeśli dobrze się orientuję to cło na elektronikę z USA wynosi zero, VAT trzeba będzie zapłacić (23%).
Zakładam, że zdajesz sobie sprawę, iż gwarancja nie będzie działać.
Cytat:
Zamieszczone przez
Mamrot
Cło na elektronikę jest chyba zerowe.
Musisz zapłacić nasz VAT, czyli 23% od sumy towaru i kosztu przesyłki, plus koszty operacyjne firmy kurierskiej (ze dwa lata temu było to około 80pln).
Jak masz kogoś w NRD to zapłacisz 19% a najlepiej w Luksemburgu 17%.
Najlepiej w Szwajcarii :)
Cytat:
Zamieszczone przez
sal
Najlepiej w Szwajcarii :)
Lepiej w Liechtensteinie a najlepiej w Andorze...
Ktoś wspominał Kajmany?