Witam..
Dzisiaj zrobione.. :
proszę o konstruktywne uwagi ;-)
Pozdrawiam
Artur
Wersja do druku
Dla mnie troche za ciasno po prawej i po lewej.
a jakby doświetlić lampą? troche cienie mi się nie podbają
Tematem zdjcia są chlapiące się dzieciaki a nie tło, zdjęcie to 100% kadru, nie jest w ogóle kadrowane więc nie mam z czego poszerzyć.Cytat:
Zamieszczone przez ripek
Może i tak, jak będę miał mocniejsza lampę to spróbuję.. zdjęcie robione z około 20m obiektywem 200mm, starałem się tak naświetilć żeby nie było za dużych przepaleń ani zbytnich niedoświetleń, wydaje mi się że nie jest ani za bardzo przepalone ani cienie nie za głębokie..Cytat:
Zamieszczone przez sail0r
Dziękuję za uwagi i jakby jeszce ktoś coś napisał to chętnie poczytam..
Pozdrawiam
Artur
Cytat:
Zamieszczone przez arturs
Jaki jest twoj cel pokazania wlasnie tego zdjecia do publicznej krytyki?
Skoro tak to zdjęcie wg. mnie nieudane w sensie kadrowania. Po prostu razi mnie brak przestrzeni po bokach - może to tylko moje wrażenie ;)Cytat:
Zamieszczone przez arturs
Ja tez sie zgadzam co do "ciasnoty" zdjecia, powinno byc wiecej przestrzeni. Oczywiscie, ze dzieci sa tematem, a nie tlo, ale nigdy nie widzialem zdjecia tak ciasno skadrowanego, zeby bylo ok, a jesli juz ciasno kadrowac, to najlepiej cos mocno obciac, niz zostawiac tak na styk
Witam..
Testowałem nowy nabytek.. prosze o parę uwag odnośnie obróbki - czy nie za dużo/mało czegoś użyto.. ewentualnie inne uwagi odnośnie fotki..
Na początek zięba.. dzisiaj w parku był tabun ludzi więc ptaszki niechetnie pozowały
Pozdr
Artur
Dzisiejsze:
1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
I jeszcze modraszka:
8.