Fajne forum fotograficzne
Znacie lub jesteście uczestnikami jakiegoś fajnego forum fotograficznego? Takiego trochę z galeriami, trochę o technice robienia zdjęć, czasami o sprzęcie; nie musi być związane z konkretną marką. Za to z małą ilością pyskówek i udowadniania która racja jest mojsza? Zdaję sobie sprawę, że tych ostatnich nie da się uniknąć we współczesnej rzeczywistości internetowej, ale żeby chociaż było tego nie dużo.
Odp: Fajne forum fotograficzne
tak to tylko zagraniczne - ale forum sensownego nie znam nawet zagranicznego, jeśli chodzi o galerie to jak to w mediach społecznościowych albo słodkie pierdzenie gdzie każdy jest mistrzem z dużą ilością lajków, poleceń czy innych mitycznych punktów, a zdjęcia cienkie jak szprota albo coś mocno moderowanego gdzie "społeczność" medium nie decyduje od dobroci zdjęcia co skutkuje lepszą jakością publikowanej fotografii i mistrzowie nie wypisują pierduł pod zdjęciami bo moderacja to na dzień dobry kasuje - stany pośrednie są trudne do osiągnięcia. mz media społecznościowe w takiej postaci jaką znamy będą zanikać ta zabawa bawi już tylko nieliczne jednostki, dobre forum byłoby przydatne, takie z konkretną informacją i bez wszystkowiedzących użytkowników którzy właśnie kupili swój pierwszy (lub drugi) obiektyw i już są ekspertami a chcą być influencerami (ale zwykle racjonalizują bezsensowny zakup) ale nie widzę szans na realizację czegoś takiego.
Jakbyś czytał mi w myślach. Niestety niezbyt optymistycznie.
teraz to już chyba tylko grupy na FB zostały.
Nie jestem tam i mnie nie ciągnie.
Fajne byłoby coś takiego jak to, canon-board, ale z przeszłości, gdy zapisałem się w czasie poszukiwań pierwszej lustrzanki cyfrowej. I raczej bez całej tzw. społecznościowej otoczki.
Cytat:
Zamieszczone przez
Leon007
Znacie lub jesteście uczestnikami jakiegoś fajnego forum fotograficznego? Takiego trochę z galeriami, trochę o technice robienia zdjęć, czasami o sprzęcie; nie musi być związane z konkretną marką. Za to z małą ilością pyskówek i udowadniania która racja jest mojsza? Zdaję sobie sprawę, że tych ostatnich nie da się uniknąć we współczesnej rzeczywistości internetowej, ale żeby chociaż było tego nie dużo.
Widząc porażającą "życzliwość" niektórych osób obecnych na C-B celowo nie podam namiarów na owe fajne fora fotograficzne z powodów oczywistych.
Gram od 10 lat w taką ruska grę free to play. Developerzy zaczeli tak cisnąć ekonomię, że nawet z kontem premium ciężko było coś osiągnąć.
Pewnego dnia stwierdzili, że coś zmienią i pozwolili wybrac model. Gdy ludzie wybrali mniejsze zło, te mendy obcięły jeszcze bardziej zarobki. Jakoś to leciało ale gdy wypuścili kolejnego patcha z neframi do ekonomii ludzie nie wytrzymali.
Steama ze strony www usuneli, ponieważ bombardowanie negatywnymi opiniami zmieniło ogólna ocenę na negatywną. Zaczął się bojkot i gdy kredyty są do spłacenia najlepiej klientów trzymać zadowolonych!
To samo jest tutaj, niewielu mamy użytkowników którzy coś pisza, jeszcze mniej takich ktorzy wrzucaja zdjecia.
Odejdzie te 10 osób i Jan będzie dyskutował sam ze soba.
Cytat:
Zamieszczone przez
zdebik
.
Jan i jego trzech najbardziej zajadłych adwersarzy
Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka
Cytat:
Zamieszczone przez
zdebik
Jan moim zdaniem nie jest największym problemem tego forum, może nawet wcale nie jest problem - ale co do efektu się zgadzam będzie dyskutował sam ze sobą
Cytat:
Zamieszczone przez
mirror
Jan moim zdaniem nie jest największym problemem tego forum
Pełna zgoda :mrgreen: