Ogarnijże aparat - darmowa seria edukacyjna pod patronatem Canona
Cześć!
Właśnie ruszył pierwszy odcinek nowej serii edukacyjnej pod patronatem Canona - Ogarnijże aparat!
https://www.youtube.com/watch?v=LkZn18kqyGo
Jeśli zaczynasz przygodę z aparatem, stawiasz pierwsze kroki w fotografii, chciałbyś poznać podstawowe funkcje, to z tą serią an pewno ogarniesz swój aparat! :)
Odp: Ogarnijże aparat - darmowa seria edukacyjna pod patronatem Canona
Dostepny jest juz drugi odcinek - w tym odcinku mowa o czasie naswietlania jako pierwszym z elementow trojkata ekspozycji
https://www.youtube.com/watch?v=muh1QYKTqsQ
Dostepny jest juz trzeci odcinek - omawiany jest drugi element trojkata ekspozycji, czyli przeslona!
https://www.youtube.com/watch?v=FSj4MMmLbbE
Niech się za testowanie szklarni wezma a nie odgrzewają kotlety z expozycją.
Cytat:
Zamieszczone przez
zdebik
Niech się za testowanie szklarni wezma a nie odgrzewają kotlety z expozycją.
Chyba mylisz portale :) cyfrowe przeciez testuja szkla Canona i to dosc regularnie. Ta seria jest typowo edukacyjna, wiec ciezko zeby tu byly testowane obiektywy.
Cytat:
Zamieszczone przez
Hubert Multana
Chyba mylisz portale :) cyfrowe przeciez testuja szkla Canona i to dosc regularnie. Ta seria jest typowo edukacyjna, wiec ciezko zeby tu byly testowane obiektywy.
Z optycznymi mi sie ....
Cytat:
Zamieszczone przez
Hubert Multana
czyli przeslona!
Cytat:
W trzecim odcinku omówimy drugi ze szczytów trójkąta ekspozycji - PRZYSŁONĘ.
Ja rozumiem, że według RJP obie formy nazwy diafragmy są poprawne, ale lepiej byłoby się zdecydować na jedną.
W tytule przesłona w opisie przysłona.
Kolega mówiący też używa naprzemiennie.
Czekam aż Rada Języka uzna "wziąść","włanczam" za formę poprawną, bo połowa społeczeństwa tak mówi, bo ewolucja języka.
Aaa... co to jest szczyt trójkąta?
I "fotografą".
Filmy są dobre jako szerzenie podstawowej wiedzy, ale zgadzam się, że powinny być przygotowane bardzo starannie od strony językowej. Prawie są.
Cytat:
Zamieszczone przez
Leon007
I "fotografą".
Filmy są dobre jako szerzenie podstawowej wiedzy, ale zgadzam się, że powinny być przygotowane bardzo starannie od strony językowej. Prawie są.
Wiesz co, i tak i nie. Ludzie gdy mowia jak roboty sa ciezkostrawni do sluchania. Kamil moglby czytac z promptera, ale uwierz mi, ze cos takiego usypia. Rozumiem Twoj zarzut, ale wydaje mi sie, ze duzo wazniejsze jest przedstawienie zagadnienia w sposob zrozumialy i interaktywny niz skupianie sie na koncowkach ;)
Cytat:
Zamieszczone przez
Hubert Multana
Wiesz co, i tak i nie. Ludzie gdy mowia jak roboty sa ciezkostrawni do sluchania. Kamil moglby czytac z promptera, ale uwierz mi, ze cos takiego usypia. Rozumiem Twoj zarzut, ale wydaje mi sie, ze duzo wazniejsze jest przedstawienie zagadnienia w sposob zrozumialy i interaktywny niz skupianie sie na koncowkach ;)
Jeden taki na YT ma kilka filmików dotyczących diety, cukrów itd. Niestety głos został tak zmodyfikowany, że nie da się tego słuchać.