Uzywane body 6 D, 5D Mark III co wybrać ?
Witam wszystkich,
sprawa wygląda tak posiadam już jakiś czas 7dmk 2, wpadają mi drobne zlecenia fotografii wnętrz,konferencje,sesje...Niestety 7d nie daje rady i mam tego świadomość że trzeba zainwestować w coś dodatkowego. Chcę zainwestować w coś używanego zastanawiam się nad 6d , lub 5 d mk3 co o tym myślicie? Niestety budżet jaki dysponuję nie jest wysoki ok 3 tys.Może polecicie coś innego?:?
Odp: Uzywane body 6 D, 5D Mark III co wybrać ?
W czym dokladnie 7d II Cie ogranicza?
6d to juz troche leciwy model, dorzucilbym pare stowek i poszukal 6d II. Docenisz lepszy autofocus (takze w video) i odchylany ekran.
No nie ukrywam że do sportu, reporterki 7d mk 2 jest ok, ale wnętrza, sesje drobne itp jednak już szumi...Niestety tu wydaje mi się być może się mylę potrzebna jest pełna klatka. Co do 6d mk 2 słyszałem że rewelacji nie ma.
Cytat:
Zamieszczone przez
lukasz980
No nie ukrywam że do sportu, reporterki 7d mk 2 jest ok, ale wnętrza, sesje drobne itp jednak już szumi...Niestety tu wydaje mi się być może się mylę potrzebna jest pełna klatka. Co do 6d mk 2 słyszałem że rewelacji nie ma.
A nie przyszło Ci czasem do głowy używanie lampy błyskowej?
Jeśli chodzi o fotografowanie w słabym świetle potrzebna jest nie tyle pełna klatka co pełna klatka ale innej marki. Wtedy masz do dyspozycji używalne ISO 12800, 25600 czy nawet 51200.
Tak używam również lampy kiedy tego wymaga sytuacja...
--- Kolejny post ---
Doskonale zdaję sobie z tego sprawę, tu nie mówimy o używalności iso aż takich...
A to który to aparat z tym dużym ISO? Nikon? Sony?
Cytat:
Zamieszczone przez
Przemek_PC
Jeśli chodzi o fotografowanie w słabym świetle potrzebna jest nie tyle pełna klatka co pełna klatka ale innej marki. Wtedy masz do dyspozycji używalne ISO 12800, 25600 czy nawet 51200.
Nie kłam! I nie wprowadzaj w błąd. Po co ma chłopak błądzić i kupować pełna klatkę sony, jeżeli od razu możesz mu podpowiedzieć Samsunga s22.
Witam,
@lukasz980 6d polecam bardzo do tego celu.
Z racji, że nigdy nie miałem tutaj loginu, ogłoszenie sprzedaży dwóch 6d wystawiłem na nikoniarzach https://forum.nikoniarze.pl/threads/...70-300-i-16-28
Oba body mieszczą się poniżej Twojego budżetu, szczegóły w ogłoszeniu, przebiegi dość małe, amatorskie :)
Niemiec płakał jak sprzedawał.