[extor] quidditch is a real sport!
Odp: [extor] quidditch is a real sport!
Zdjęcia jak zdjęcia ale logo to jest tragiczne. Odwraca uwagę od treści zdjęć.
Cytat:
Zamieszczone przez
trothlik
Zdjęcia jak zdjęcia ale logo to jest tragiczne. Odwraca uwagę od treści zdjęć.
potwierdzam :D
abstrahując od zdjęć, to sama gra wygląda idiotycznie ;)
Kadry interesujące, ciekawe momenty uchwycone, natomiast mi rzuca się mocno w oczy masakrycznie przesadzona winieta i kulejący WB.
@Macios dzięki za cenna uwagę co do WB, przy następnych będzie poprawa, ale to dopiero na wiosnę. Większość fotek była obrabiana na szybko i nie mam czasu do nich wrócić ;)
@rafels3 Dla osoby która pierwszy raz widzi quidditch to gra może wydawać się co najwyżej dziwna, w szczególności na żywo kiedy na boisku panuje chaos. W zrozumieniu pomoże księga zasad tzw. „Rulebook” który liczy tylko 100 stron ;)
Oryginalna wersja w języku angielskim jest dostępna na stronie IQA (International Quidditch Association). Polski przekład znajdziesz na stronie PLQ (Polska Liga Quidditcha)
@trothlik przy następnych zdjęciach logo będzie mniej rzucające się w oczy.
Jak dla mani kadry bardzo fajne i fajnie uchwycone momenty, ale obróbka niestety nie bardzo mi pasuje. Chętnie bym zobaczył te same zdjęcia prosto z aparatu.
Nie pasuje mi kolorystyka, winieta, wiele zdjęć jest "miękkich"/nieostrych, na niektórych jest masakryczna aberracja (zobacz 27 i kijek między nogami gościa z nr 7).
i jeszcze na koniec
Cytat:
Zamieszczone przez
extor
(…)Większość fotek była obrabiana na szybko i nie mam czasu do nich wrócić ;).
wybacz, ale to jest słabe usprawiedliwienie.
Jeśli masz mało czasu na obróbkę, to może warto po prostu nie obrabiać na siłę, tylko wypracować jakiś Picture Style w aparacie, tak by mieć gotowe JPG-i.
Re: Odp: [extor] quidditch is a real sport!
Cytat:
Zamieszczone przez
Eberloth
A co robi za znicz?
Znicze masz na kilku zdjęciach: ubrane na żółto i nie mają "miotły" między nogami.
Na niektórych zdjęciach przeszkadza mi tło. Poza dym kadry mi się podobają. Jeśli chodzi o obróbkę, to podpisuję się pod tym, co napisał Bangi. Szczególnie winietowanie boli w oczy...