Dron jako nowa perspektywa w fotografii
Mam pytanie czy używacie dronów, aby nadać nowej perspektywy fotografii? Czasami słabo mi jak widzę ludzi zaczynających przygodę z fotografią od zakupu drona... Ale kolejność w drugą stronę jak najbardziej na korzyść - czyli najpierw doświadczenie w fotografii a później wykorzystania drona. Obecnie duużo dronów na rynku. Właśnie DJI zaprezentował konkurencje dla GoPro Karma. Ja osobiście jestem zwolennikiem jednak bardziej customowych dronów pod które można podczepić lustro lub bezlusterkowca.
Odp: Dron jako nowa perspektywa w fotografii
Cytat:
Zamieszczone przez
KaMaD
Mam pytanie czy używacie dronów, aby nadać nowej perspektywy fotografii?
Nie, nie używamy.
Tak w ogóle to o co chodzi? Reklamujesz drona z linka?
Gdyby mi DJI placilo to chetnie bym zareklamowal ale latam na produktach opartych o 3D Robotics. Pytam z ciekawosci, czy powieksza sie grono latajacych fotografow - zwlaszcza, ze duzo dronow pojawia sie na rynku.
https://www.youtube.com/watch?v=bcbl1Qduj9w
Wiesz co ja nie chcę szukać dziury w całym i nie jestem także zwolennikiem teorii spiskowych ale forum jakie masz w stopce i strona z dronem o którego pytasz są jakby bardzo podobne.
Może jak reklamujesz to po prostu o tym napisz? Jeśli nie to sorry wielkie...
Luuz, interesuje mnie ta tematyka. A jesli chodzi o fotarts - to tak jestem zwiazany z tym serwisem
@KaMaD to co pokazujesz to sá popierdłki Nie drony. Mnie interesuje dron który zabierze na pokład moje lustro ale to jest inwestycja I na dodatek z takim I gabarytami potrzeba licencji I kursów pilotażu
Cytat:
Zamieszczone przez
aptur
Nie, nie używamy.
Zauważyłem że żyłka albo coś innego ci pęknie jak się nie wypowiesz w każdym wątku na forum. Ale może wypowiadaj się tylko za siebie. Jest subtelna różnica między nie używamy a nie używam.
Cytat:
Zamieszczone przez
KaMaD
Mam pytanie czy używacie dronów, aby nadać nowej perspektywy fotografii? Czasami słabo mi jak widzę ludzi zaczynających przygodę z fotografią od zakupu drona... Ale kolejność w drugą stronę jak najbardziej na korzyść - czyli najpierw doświadczenie w fotografii a później wykorzystania drona. Obecnie duużo dronów na rynku. Właśnie DJI zaprezentował konkurencje dla GoPro Karma. Ja osobiście jestem zwolennikiem jednak bardziej customowych dronów pod które można podczepić lustro lub bezlusterkowca.
Ja jak potrzebuję drona do filmu to wynajmuję. Szczerze mówiąc nie interesuje mnie ryzyko utraty sprzętu i odpowiedzialność w razie jakby ktoś dostał eLką w głowę. Żeby w miarę bezpiecznie to robić (całkiem się nie da) trzeba w to naprawdę sporo zainwestować (zarówno pieniędzy jak i czasu) - szczególnie jak ktoś ma plan wieszać na tym coś poważniejszego niż kamerkę sportową.
Cytat:
Zamieszczone przez
chrisNI
@KaMaD to co pokazujesz to sá popierdłki Nie drony. Mnie interesuje dron który zabierze na pokład moje lustro ale to jest inwestycja I na dodatek z takim I gabarytami potrzeba licencji I kursów pilotażu
Jesli chodzi o ta moja hexe z filmiku na YT to udzwig 9kg. Na filmiku podpiety kompakt na sztywnym gimbalu do mapowania terenu, drugi gimbal pod dslr na wyposazeniu
--- Kolejny post ---
Nie bede wrzucal linku co potrafi ten dron, bo znowu "grzecznie" cos usuna
Dobry dron to martwy dron :p https://www.youtube.com/watch?v=MvF49R_ZX5E
Chociaz jak ktos robi krajobrazy to istonie moze sie przydac...