Udział w konkursie w którym wzięłam udział tylko ja
Cześć
Chciałam zapytać o sytuację w której się znalazłam. Otóż brałam udział w konkursie gdzie przyznawane były nagrody pieniężne. Za 1 miejsce - 600zł, za drugie miejsce - 400zł, za 3 miejsce- 200zł.
Konkurs zakończył się wczoraj i okazało się że jestem jedyną osobą która wzięła w nim udział.
Mam pytanie. Czy należy mi się 1 nagroda? Czy mój jedyny udział w konkursie jest jednoznaczny z moją wygraną?
pozdrawiam
Odp: Udział w konkursie w którym wzięłam udział tylko ja
przeczytaj powoli regulamin konkursu
mogli tez twoje zdjęcie tylko wyróżnić
Jeżeli regulamin o takiej sytuacji nie mówi to zależy od widzimisię organizatorów, którzy raczej chyba woleliby zachować nagrody na następny konkurs, tym razem z lepszą reklamą. Czasem jest taka klauzula, że wszystkie nagrody będą przyznane.
Można w ostateczności zwrócić się do Trybunału Konstytucyjnego, do Hagi albo Supreme Court w USA o zbadanie zgodności regulaminu z odpowiednią Konstytucją. Nieprzyznanie nagrody może coś gwałcić albo łamać. Oni potrafią nawet orzec czy kwit z pralni jest zgodny z Konstytucją.
Wcale nie rzadko bywa, że organizatorzy nie przyznają np. pierwszej nagrody gdy jest cała sterta prac.
LOL :D temat dnia! Podaj link
Podaj linka do tego konkursu
Oto link do informacji o konkursie
Weź udział w konkursie i pokaż piękno przyrody powiatu stalowowolskiego - echodnia.eu
Podaje taki link gdyż główna strona organizatora z konkursem nie jest już dostępna
Najwyraźniej jako jedyna uwierzyłaś w piękno powiatu stalowowolskiego ("co nie dziwne", jak zapewne mój kolega z pracy, Tarnobrzeżanin, by podsumował) :)
Nie ma obowiązku, nawet nie byłoby wskazane dawać pierwszą czy jakąkolwiek nagrodę w przypadku, gdy byłaś jedynym startującym, ale z pewnością zasługujesz na honorową nagrodę za start w konkursie.
Ciekawa sprawa, swoją drogą.
mz należą się wszystkie nagrody :mrgreen:
Cytat:
Zamieszczone przez
jaś
mz należą się wszystkie nagrody :mrgreen:
To zależy ile zdjęć było. Jeśli 5 (więcej nie można było dać) to należą się wszystkie nagrody i dwa wyróżnienia :mrgreen: