Odp: Obiektyw szerokokątny
cokolwiek dostanie ukochany pewnie będzie szczęśliwy
kup mu i się nie przejmuj
Cytat:
Zamieszczone przez
becekpl
cokolwiek dostanie ukochany pewnie będzie szczęśliwy
kup mu i się nie przejmuj
Na pewno będzie szczęśliwy, ale jak mam wydać ciężko zarobione 1500 zł to wolałabym poznać opinię osób, które się na tym znają, bo ja ciemna masa z fotografii, a 1500 zł to dla mnie dużo. Może w tej cenie jest coś lepszego? Albo ten obiektyw nie jest wart samej ceny.
jak nowy to chyba nic innego za te pieniadze nie kupisz
uzywany canon 17-40 L to dobry zakup, 1,5 starczy
Canon 17-40 L to dobry sprzęt, ale podpięty do korpusu jaki ma wybranek, nie da mu szerokiego kąta. Bardzo dobre opinie zbiera canon 10-18, w Twoim budżecie. Jest jeszcze canon 10-22 którego używałem przez kilka lat i mogę polecić, używki w dobrym stanie można wytargać za 1200 PLN. Z pozasystemowych korzystałem z tokiny 12-24, ale był problem z aberracją chromatyczną ( takie kolorowe zabarwienia na kontrastowych krawędziach ) dlatego wymieniłem na canona. Pozdrawiam
Cytat:
Zamieszczone przez
tenshii
Na pewno będzie szczęśliwy, ale jak mam wydać ciężko zarobione 1500 zł to wolałabym poznać opinię osób, które się na tym znają, bo ja ciemna masa z fotografii, a 1500 zł to dla mnie dużo. Może w tej cenie jest coś lepszego? Albo ten obiektyw nie jest wart samej ceny.
Moim zdaniem nie ma sensu, kup swojemu lubemu to:
Canon EF-S 10-18 mm f/4.5-5.6 IS STM - Obiektywy - Foto - Sklep internetowy Cyfrowe.pl
i jeszcze ci na osłonę p-słon wystarczy.
faktycznie to będzie lepszy wybór
Cytat:
Zamieszczone przez
Merde
Wszystkie znaki na niebie i ziemi wskazują, że to optymalny wybór.