Jaki obiektyw do foto dzieci Canon 6d
Mam obecnie jeden obiektyw Canon 50mm 1,8 ale jest za wolny. reszta nie wiem na ile to jest za wolny obiektyw a na ile aparat. Dziecko jest ruchliwe i czasem ciężko zrobić dobre zdjęcie. czy Canon 50 1.4 jest dużo szybszy ?
Poszykuje też uniwersalnego zooma, ale niezbyt ciezkiego na wycieczki. Myślałem o uzywce 17-40, albo nowym 24-105 f4 STM. Co byście poradzili ?
Dzięki z góry
Odp: Jaki obiektyw do foto dzieci Canon 6d
kup zwykłego 24-105 f/4 L
ogarnie i dzieci i wycieczki, a jak chcesz coś typowo pod dzieciaki to musisz się określić czy w domu gdzie może być ciasno czy może gdzieś w plenerze, możesz kupić 35mm albo kupić 85 / 135mm albo i zooma 70-200 co kto lubi, nikt za Ciebie nie zdecyduje
sigma 35/1,4 simple as that
24-70 2.8 II szybki, celny, doskonały.
Ja najczęściej Młodego focę obecnie C 135/2, ale wcześniej było to 50/1.4.
Body mam jak Ty.
Zapraszam do galerii Jasiek ze stopki, to zobaczysz jak to wchodzi.
Cytat:
Zamieszczone przez
gregfoto
Mam obecnie jeden obiektyw Canon 50mm 1,8 ale jest za wolny. reszta nie wiem na ile to jest za wolny obiektyw a na ile aparat. Dziecko jest ruchliwe i czasem ciężko zrobić dobre zdjęcie. czy Canon 50 1.4 jest dużo szybszy ?
Poszykuje też uniwersalnego zooma, ale niezbyt ciezkiego na wycieczki. Myślałem o uzywce 17-40, albo nowym 24-105 f4 STM. Co byście poradzili ?
Odpisywałem komuś na początku czerwca w zbliżonym temacie:
http://www.canon-board.info/obiektyw...ml#post1284297
Najszybszy jest Canon EF 85 mm f/1.8 USM
Co do uniwersalnego DŁUGIEGO i LEKKIEGO zooma to ja mam do sprzedania coś takiego Tamron 28-300 mm F/3.5-6.3 Di VC PZD (Model A010) - Optyczne.pl Jest wystawiony na Allegro, nie mogę tu podać linka ale przykładowe zdjęcia z posiadanego przez siebie egzemplarza tego obiektywu już tak:
http://1drv.ms/1BafotZ
Cytat:
Zamieszczone przez
gregfoto
Dzięki z góry
A ja powiem jeszcze - lampa błyskowa.
Co z tego, że masz światło 1.4 i tak musisz mieć czasy nie dłuższe niż 1/200. W mieszkaniu ciężko.
Cytat:
Zamieszczone przez
milsa666
A ja powiem jeszcze - lampa błyskowa.
Co z tego, że masz światło 1.4 i tak musisz mieć czasy nie dłuższe niż 1/200. W mieszkaniu ciężko.
Lampa w mieszkaniu tak, ale raczej nie ze względu na czasy, tylko na konieczność rozświetlenia cieni pod oczami. Przy obecnym, punktowym systemie oświetlenia naszych mieszkań nic mnie tak nie denerwuje jak czarne oczodoły. 6D demonem szybkości nie jest, ale z obiektywem wyposażonym w napęd usm, do dzieciaka dasz spokojnie radę. Budżetowo kup c 85 1.8, jak jest grosz - bierz c 135 2.0. Pozdrawiam
Szczerze najlepiej spróbuj znaleźć kogoś ze swojej okolicy kto posiada takie obiektywy może ktoś da ci pomacać pofocić a jeśli nikt to gdzieś podjechać zainteresować się jakimś sklepem jakąś wypożyczalnią żeby mieś pewność ze właśnie to chcesz kupić
Każdemu odpowiada inna ogniskowa
Cytat:
Zamieszczone przez
poszukiwacz2006
Lampa w mieszkaniu tak, ale raczej nie ze względu na czasy, tylko na konieczność rozświetlenia cieni pod oczami. Przy obecnym, punktowym systemie oświetlenia naszych mieszkań nic mnie tak nie denerwuje jak czarne oczodoły. 6D demonem szybkości nie jest, ale z obiektywem wyposażonym w napęd usm, do dzieciaka dasz spokojnie radę. Budżetowo kup c 85 1.8, jak jest grosz - bierz c 135 2.0. Pozdrawiam
Zgadza się - do rozświetlenia, ale ja w swoim mieszkaniu bez lampy nie mogę zejść do 1/200. Bez tego nie ma szans na "zmrożenie" mojego bandyty :)